Teater, Cirkus & Revy




Kongelig Mayestaits Acteurs 100-års jubilæum
Lagt på nettet 2/3 2024 kl. 16:27 #1709691614



Foreningen Kongelig Mayestaits Acteurs fejrer 100-års jubilæum med årets studenterrevy på Teater Plays lille sal på Amager.

14. januar 2024 var i øvrigt en særlig dato for studenterrevyen. Det var nemlig på den dato i 1924, at daværende kong Christian X gav studenterskuespillerne på Københavns Universitet lov til at kalde sig "Kongelig Mayestaits Acteurs" – og så var det jo også dagen, da vores nye konge, Frederik
X, kunne sætte sig på tronen.

Frem til 24. marts opførerer "Kongelig Mayestaits Acteurs" vanen tro fra scenen i Teater Plays lille, meget beskedne, sal på Amager årets jubilerende Studenterrevy.

Den starter meget vittigt med, at Christian X taler til os fra et maleri på bagscenen, og blandt andet beder os slukke mobiltelefonerne. Den besked er efterhånden blevet en helt særlig disciplin at formidle på munter vis i revyerne, men sjældent sjovere end her.

Studenterrevyerne har i perioder været endog særdeles banebrydende og senere ganske store navne har trådt scenen for første gang i Studenterrevyerne.

Tænk bare på Jacob Morild, Pernille Schrøder, Gunvor Reynberg, Jan Gintberg, brødrene Adam og James Price, Peter Oliver Hansen og Morten Wedendahl, for slet ikke at tale om Leif Panduro, Klaus Rifbjerg og Jesper Jensen, der med deres ”Gris på Gaflen”-revy fra 1962 skrev sig grundigt ind i dansk revyhistorie.

Se Morten Buchhøjs anmeldelse.
 

Læs Mere
Intenst depressions-teater på Bådteatret
Lagt på nettet 28/2 2024 kl. 14:11 #1709690370



Intenst depressionsteater på Bådteatret rammer som en knytnæve i solar plexus.

Anmelderen Morten Buckhøj giver stykket fem stjerner.
* * * * *

Hvordan beskriver man et indre i oprør? Et sind i nedbrydning?

På Bådteatret i København har man en lang tradition for at arbejde med dukke- og animationsteater, og her kommer det virkelig til sin ret. For kvindens indre ’dæmoner’ materialiserer sig for os på scenen som uhyggelige dukker, den ene så afgjort i slægtskab med de sfæriske ’dementorer’ fra Harry Potter, den anden en skrigende knokkelmand.

Dukkerne føres og spilles af Yulia Lystbæk og Jens Gotthelf, som begge også bidrager fortræffeligt som ’hjernelæger’ og som henholdsvis kvindens berøringsangste far og hendes kæreste, som har så svært ved
at tackle hendes mentale kollaps

Se Morten Buchhøjs anmeldelse.
 

Læs Mere
Menneskehedens historie på 100 minutter
Lagt på nettet 20/2 2024 kl. 03:12 #1709689397



Tre skuespillere gennemspiller hele menneskehedens historie på 100 minutters i hektisk underholdende teaterspøg med alvor bag på Mungo Park.

* * * *

Menneskene er verdens herskere, men vi er godt på vej til at ødelægge alt for os selv.

Det synes at være budskabet i Mungo Parks ”Verdensherskerne”, som er løseligt bygget over bogen ”Sapiens” af Yuval Noah Hararis. På scenen sætter tre skuespillere sig for at gøre hvad ingen har gjort før dem; at gennemspille menneskehedens historie på 100 minutter. Uret i baggrunden tikker. Klar, parat, start.

Rammen er en sportsplads af en slags, for det har altid været en kamp for mennesket at vinde verdensherredømmet. Først en kamp mod de vilde dyr på savannen for to en halv million år siden, hvor mennesket måtte overleve ved at gnave de knogler rovdyrene havde levnet, senere mod de andre lignende arter, og neanderthaleren lignede os så meget, at vi kunne parre os og blive ét. Det var survival of the fittest fra dag 1.

Sebastian Henry Aagaard-Williams, Nana Morks og Alexander Mayah Larsen går til opgaven med en kolossal fysisk energi, og et smittende humoristisk overskud. Morsomme og charmerende er de hele vejen igennem evolutionen.

Nana Morks er helt vidunderlig som hveden, der med erotisk kraft får mennesket til at domesticere sig, og som den første undertrykte kvinde. Sebastian Henry Aagaard-Williams fugleskræmselprofet er også herlig – der er ikke noget at sige til at religionen har splittet menneskene, og blandt mange karakterer er Alexander Mayah Larsen ret skøn som olien, der stiger op fra dybet og lokker mennesket til sig med en lille joint.

Trekløveret får mere og mere travlt i takt med at uret tikker mod nul i baggrunden og den industrielle udvikling buldrer derudaf, med børnene som de største ofre. Og da tiden rinder ud, kan de alle desillusioneret konkludere, at sapiens har vundet verdensherredømmet, men at sapiens jo ikke er lykkelige. Har vi i virkeligheden sejret os ihjel? Og lurer verdens undergang lige om hjørnet?

”Verdensherskerne” fremstår i Kristoffer Lundbergs manuskript – sammen med Rasmus Krone – og instruktion, som en hektisk underholdende teaterspøg med alvor bag løjerne. For der er jo nok at tale om på vejen hjem i benzinbilen, der både bringer os hurtigt og effektivt mod hjemmet, men også et lille skridt hurtigere mod afgrunden.

—-

”Verdensherskerne”. Manuskript: Kristoffer Lundberg og Rasmus Krone, inspireret af Yuval Noah Hararis ”Sapiens”.

Instruktion: Kristoffer Lundberg. Scenografi og kostumedesign: Josefine Thornberg-Thorsøe.

Medvirkende: Nana Morks, Sebastian Henry Aagaard-Williams og Alexander Mayah Larsen.

Spiller på Mungo Park – foreløbigt til 7. marts.
 

Læs Mere
Blændende præstation af Iben Hjejle
Lagt på nettet 9/2 2024 kl. 03:09 #1709688839



Fremragende teatertekst rammer på overbevisende vis en nerve i tidsånden, hvor faglighed og viden tilsidesættes for at imødekomme en krænkelseskultur, som synes løbet af sporet. Aldeles blændende præstation af Iben Hjejle i spidsen for skarpt ensemble.

Det er hvad anmelderen Morten Buckhøj skriver om skuespil lægen på Folketeatret der spiller frem til den 10. marts 2023.

Han giver forestillingen 5 stjerner.
* * * * *

Den kvindelige professor Ruth Wolff i ”Lægen” er indbegrebet af faglig integritet. ’BB’ kalder de hende på det institut på Universitetshospitalet som hun selv har stiftet og står i spidsen for. ’BB’ for ’Big Bad’. Hun er sådan en man kan slå sig på. Kontant, skarp og ubøjelig. Når noget er ’krystalklart’, så står det ikke til diskussion. Men er alt nu også ’krystalklart’? Eller kan fakta gradbøjes efter behov, så de tilgodeser politiske, kulturelle, religiøse og etniske behov – og måske endnu vigtigere, så de tilfredsstiller folkedybet på de sociale medier.

Ensemblet er skarpt og uhyre velspillende, fra Camilla Laus kynisk manipulerende sundhedsminister over Casper Phillipsons trosstærke præst og fortvivlet-desperate sorgramte far, til Christopher Læssø, Henrik Lykkegaard, Laura Allen Müller, Sarah Broberg, Jeanette Binderup-Schultz og Sofia Mileva Cukic’s mere og navnlig mindre trofaste lægekolleger og krænkelsesparate tv-debattører, og Mette Kolding og Laura Kronborg Kjær i det private netværk. Men oven over alle stråler Iben Hjejle i en aldeles blændende præstation som Ruth Wollf.

Hun finder alle nuancer i et markant kvindeportræt. Ruth Wollf er i Iben Hjejles fortolkning ikke en entydigt sympatisk karakter, hun er ingen helgen eller heltinde. Hun er stejl og principfast – ”Folk kan ikke lide dig, men Gud hvor de beundrer dig” som sundhedsministeren siger til hende – men hun hviler fuldt og fast i sit faglige fundament, og selv i deroutens yderste øjeblik identificerer hun sig mere som læge end som menneske. I Iben Hjejles mimik, der blæses op på storskærm, i den grænseoverskridende tv-debat, krakelerer den stålsatte facade bid for bid, stemmen mister sin styrke, ordene hakker for til sidst at udeblive. Det er et sjælsrystende klimaks på en monumental skuespillerpræstation i et fremragende skuespil, der på overbevisende vis rammer en nerve i tidsånden.

Se hele Morten Buchhøjs anmeldelse.
 

Læs Mere
Dan Parks nye `teatertrup` protesterer mod koranloven
Lagt på nettet 14/12 2023 kl. 13:45 #1702558688



Dronning Margrethe underskrev i dag loven om genindførelse af forbuddet mod blasfemi, og dermed er den trådt kraft.

Straffen er op til to års fængsel.

Den første, der afprøver konsekvenserne af den nye lov, er den svenske provo-kunstner, Dan Park, som i dag er rejst til København og i dette øjeblik, torsdag den 14. december 2023 klokken 13:45, er ved at undersøge lovens konsekvenser.

Forud for happeningen har kunstnyt.dk fået en kort kommentar til, hvorfor han vil gøre det, hvad han forventer at opnå, og også hvad han mener om risikoen for at ende i et dansk fængsel.

- Jeg vil gøre det, fordi loven er sindssyg og bare en måde at bøje sig for islam på. Dette er
en protest, siger Dan Park.

- Jeg vil ønske, det ville føre til, at flere brænder koranen af for at protestere mod denne vanvittige lov, fortsætter han.

- Hvad tænker du om, at du kan ende i fængsel?

- Jeg har aldrig prøvet at sidde i et dansk fængsel, så det vil være sjovt at se kvaliteten af et dansk fængsel i forhold til et svensk.



Radio24syv har i øjeblikket et indlæg om sagen.

Hør udsendelsen her.





 

Læs Mere
Som i Himlen
Lagt på nettet 21/11 2023 kl. 18:01 #1700586111



Den svenske musical ”Som i himlen” går lige i hjertet med sit budskab om at lytte til livet.

Diskussionen om hvorvidt det er helt fair, at Det kgl. Teater med alle sine statsstøttede muskler, også skal spille musicals, kan man altid tage. Men et faktum er det, at opsætningen af den svenske succesmusical ”Som i himlen” næsten er – som at komme i himlen.

Historien om den verdensberømte dirigent Daniel Daréus, der på toppen af sin karriere får et hjerteanfald, og vælger at flytte tilbage til den lille landsby i provinsen, hvor han som barn voksede op med en enlig mor og som offer for mobberier fra skolens barske børn, er baseret på Kay Pollaks Oscar-nominerede film fra 2004.

Læs hele Morten Buckhøjs anmeldelse.
 

Læs Mere
Danmarks sjoveste sangkor
Lagt på nettet 21/11 2023 kl. 17:40 #1700584847



Danmarks sjoveste sangkor, Studentikos sangerne, åbner showet i årets julecabaret på Café Liva med en fuldkommen betagende og vidunderligt tosset gendigtning af Buddy Kaye og Jules Lomans ”Christmas Alphabet”, her sunget af de ordblindes kor, som derfor har det lidt anstrengt med bogstavlydene.

Sådan indleder Morten Buchhøj sin anmeldelse af cabaret på Café Liva.

Flere gange i løbet af showet dukker de op igen, som små muntre mellemspil, som koret fra PostNord og en som en enkelt korsanger fra Astma- og Allergiforbundet.

I årevis har Café Livas utrættelige leder, tekstforfatter og aktør Jacob Morild hævdet, at det lille flydende cabaretteater ikke får offentligt tilskud. Men det passer i virkeligheden slet ikke. Hvis ikke vi havde fået en SVM-regering, offentlige ejendomsvurderinger, og FET og PET ikke havde Samsam-sagen, så havde Jacob Morild, som en af Danmarks førende politiske satirikere slet ikke haft materiale til to-tre årlige deshows med politik- og samfundssatire på sit lille skib.

Hvis ikke dét er ’offentlig støtte’, hvad er så?

Læs hele Morten Buckhøjs anmeldelse.
 

Læs Mere
Plastickuglerne fløj om ørerne på publikum
Lagt på nettet 18/11 2023 kl. 22:45 #1700275207


Foto: © Daniel Brandt Andersen.


Plastikkuglerne fløj om ørerne på publikum i Aalborg Teaters nyopsætning af Holbergs komedie "Maskerade", der igen trækker publikum ind i en verden af intriger og forviklinger med et skarpt og humoristisk blik på samfundet. Stykket udforsker temaer som klasseskel, kærlighed og bedrag på en måde, der stadig er overraskende relevant.

Det er den klassiske historie om generationsopgør, hvor ungdommelig kærlighed står over for forældrearrangerede ægteskaber. På maskeraden opstår den vilde forelskelsesrus, der giver anledning til forviklinger og uorden.


Foto: © Daniel Brandt Andersen.

Alle vil af sted: De unge mennesker, Leander og Leonora, deres tjenere, Henrik og Pernille ... og selv Leanders mor, Magdelone, oplagt spillet af Marie Knudsen Fogh.

Kun Leanders gamle far, Jeronimus (Steffen Berenthz Eriksen), holder stædigt fast i, at maskerade er amoralsk løssluppen galskab og Satans værk.

Da han opdager, at selv hustruen vil til mascarade, må hun jo være syg, og han beordrer hendes temperatur taget med "DET STORE TERMOMETER".

Stykket er en hyldest til maskeraden, som blev forbudt i 1724, samme år som stykket er skrevet. Modstanderne mente angiveligt, at maskeraderne var fester, der gav anledning til usømmelige elskovsintriger.

Den holdning fandt Holberg grinagtig i sin primitivitet. Han mente, at det moderne frie Norden var hævet over dens slags spekulationer, og at det ville stå en kvinde og mand frit for på denne tid, at udstede kærlighedserklæringer, som de ville.

Samtidig så Holberg maskeraden som en filosofisk leg, der for en tid kunne sætte os tilbage i den tilstand, hvor der ingen forskel var mellem høj og lav, imellem herre og tjener.

Stykket fra 1724 blev efterhånden så populært, at der i 1906 opstod en helt ny variation, da Carl Nielsen brugte historien til at lave en opera i tre akter med libretto af Vilhelm Andersen. Den blev mødt med forfærdelse i danske litterære kredse, men opnåede hurtigt popularitet og blev måske mere populær end Holbergs komedie. Det er muligvis den udgave af Maskerade, som de fleste danskere kender ... måske mest for Jeronimus’ sang" ("Fordum var her Fred paa Gaden"), der er optaget i Højskolesangbogen.

Men med Aalborg Teaters forestilling er vi altså tilbage ved Holbergs oprindelige tre-akter. Alligevel er Aalborg Teaters opsætning markant anderledes end de traditionelle Maskerade-opførelser. Ordene er næsten de samme. Men handlingen er lagt frem til et ubeskriveligt, men mere nutidigt miljø, med flere mindelser om Aalborg Karneval.

Den idé har tidligere været udført på Det Kongelige Teater i 2017, hvor instruktionen var lagt i hænderne på den tyske instruktør Herbert Fritsch, som krydrede den klassiske komedie med slapstick.

I Aalborg fører Thomas Bjørnager ideen videre med sin helt igennem raplende vanvittige opsætning og scenografi, bygget op i kubistiske elementer, som af og til - med Mia Willetts lysvirkninger bag de transparente facader - lod os få små kig på, hvad der skete inden for murene.


Foto: © Daniel Brandt Andersen.

Helene Billingsøe og Anne Remien havde nytænkt alle kostumer ganske overraskende anderledes end de klassiske Holberg-dragter, især i maskerade-scenen i Rune Abel Aagaards komposition og lyddesign.

Det hele blev krydret med et væld af plastikbolde i spraglende farver, der susede rundt i scenerummet og helt ud over scenekanten og hen over publikum, så gadefejerne måtte ud og rydde op ligesom morgenen efter et Aalborg Karneval.

Aalborg Teaters forestillinger er sædvanligvis i høj grad domineret af ensenblespil, hvor der spilles lystigt hen over hele linjen.

Det gælder også i denne forestilling, hvor spillerne er blevet iført komiske kostumer af ubestemmelig natur, der ligger langt fra den Holbergske tradition. Her er der ingen parykker og ingen krinolinekjoler, men mange hårnåle og masser af klovneagtige figurer ... og endda en julemand.

Bag hans hvide skæg og røde dragt gemmer sig i en enkelt scene teatrets store unge talent, 37-årige Marcus Gad Johansen, som i denne forestilling på fortræffelig vis udfylder rollen som den traditionelle Henrik, der - som vi alle ved - altid ender med at få sin Pernille.


Foto: © Daniel Brandt Andersen.

Her står han til venstre sammen med sin kæreste, tjenestepigen Pernille (Bolette Nørregaard Bang) og betragter Leander (Østen Borre Simonsen), der sammen med sin udkårne, Leonora (Line Nørholt), er havnet i en stor, boblebadsagtig skål fuld af plastikbolde.

Marcus Gad Johansens personlighed lyser op mellem de ellers klicheagtige figurer.

Helt brilliant er scenen, hvor han skiftevis agerer som fiktiv forsvarer for de to familiefædre, Jeronimus (Steffen Berenthz Eriksen) og Leonard (Jørgen W. Larsen), der bag deres børns ryg har aftalt, at Leander og Leonora skal giftes, men som nu ikke kan holde deres løfter, fordi de to unge hver for sig under karnevalet aftenen forinden har forelsket sig dødeligt i en - på det tidspunkt ukendt - maskeret deltager. Og nu frygter begge fædre et retsligt opgør mellem familierne for løftebrud.


Foto: © Daniel Brandt Andersen.

Herover ses familiefædene, Jeronimus (Steffen Berenthz Eriksen) og Leonard (Jørgen W. Larsen), diskutere de unges forhold. Til venstre ses gårdskalen Arv (Lars Topp Thomsen), og oppe på forhøjningen sidder Henrik selv (Marcus Gad Johansen).

Markus Gad Johansen springer - som "forsvarer" for skiftevis den ene og så den anden familiefar - fra den ene til den anden side af scenen. Og mens han i korte øjeblikke vender ryggen til publikum, skifter han fuldstændig karakter fra den smiskende og indladende advokat til den hårdt angribende for først den ene, så den anden familiefar i en fiktiv retssag.

Den scene medførte aftenens største spontane bifald.

Teatrets nestor, den 68-årige Jørgen W. Larsen, der har været på Aalborg Teater siden 1993, er stadig helt i top med sin faderskikkelse, Leonard, der forsøger at holde på families ære nu, da hans datter Leonora, der uden at vide det og uden at ønske det, er blevet forlovet med Leander.

Steffen Berenthz Eriksen spillede fint op til Jørgen W. Larsen med sin arrige forstokkede faderskikkelse, der på alle måder forsøger at forhindre sin søn og sin hustru i at deltage i maskeraden. Han gik ikke rundt, som tidligere Jeronimus’er krumbøjet over sin stok. Han var en stolt, rank aalborgensisk familiefar, der søgte at holde på familiens anseelse.

Aalborg Teaters "Maskerade" udfordrer også konventioner og normer i samfundet, hvilket gør budskabet tidløst og relaterbart. Publikum forlader teatret med både et smil på læben og stof til eftertanke.

Holbergs "Maskerade" præsenteres som en børne- og familieforestilling, men viste sig som en levedygtig komisk perle, der stadig formår at underholde og provokere sit publikum i dag.

Anmelder:
Peter Wendelboe, 18. november 2023

Spilleperiode:
18. november – 23. december 2023

Alder:
Anbefales fra 6 år.
 

Læs Mere
Gribende indlevelse i alle en kompliceret fødsels skiftende stadier
Lagt på nettet 17/11 2023 kl. 12:12 #1700284323



Skuespilleren Rikke Westi gennemspiller på imponerende vis alle den komplicerede fødsels skiftende stadier i monologen ”Mødrenes hus” på Mungo Park.

Rikke Westi gestalter den fødende Rosa med gribende indlevelse gennem alle den komplicerede fødsels skiftende stadier, fra den muntert og forventningsfulde forberedelse til hvad der er planlagt som en naturlig fødsel i trygge rammer, uden brug af medicin, til hvad der ender med at blive et mareridtsagtigt fem dages helvede frem mod kejsersnittet.

”Mødrenes hus” er dramatiseret og instrueret af Nina Rudawski på baggrund af Liv Nimand Duvås anmelderroste roman af samme navn, som udkom så sent som i 2022.

Læs hele Morten Buckhøjs gribende anmeldelse.
 

Læs Mere
Maskerade på Aalborg Teater
Lagt på nettet 16/11 2023 kl. 14:41 #1700142101



Lørdag har Aalborg Teater premiere på årets store komedie, der som sædvanligvis vil blive en fest for hele familien!

Læs Kunstnyts anmeldelse efter premieren, lørdag aften!

I forestillingen træder man ind i en verden af tilfældige møder og uventede kærlighedshistorier, når Leander og Leonora støder sammen ved et lykketræf. Det er kærlighed ved første blik, og de lover hinanden evig troskab.

Uheldigvis for de unge elskende er begge allerede bundet til andre.

Men i deres urokkelige beslutsomhed om at erobre hinandens hjerter, udløses en række absurde forvekslinger og komiske udfordringer, der med garanti vil få både børn og voksne til at grine.

Denne vidunderlige klassiske komedie handler om forelskelse, frihed og oprør mod forældrenes planer.

"- Vi tager dig med på en uforglemmelig rejse gennem tid og sted. Er det muligt at være på det rette sted men på det forkerte tidspunkt?" skriver teatret i sin foromtale.
 

Læs Mere
Crazy Christmas Cabaret for sidste gang i København?
Lagt på nettet 14/11 2023 kl. 03:02 #1700186536


Foto: © Thomas Petri.

Vivienne McKee’s Crazy Christmas Cabarets er for længst blevet kult, og kan i år fejre 40-års jubilæum.

"Men hvad med fremtiden?" Spørger Morten Buckhøj i sin anmeldelse af denne klassiker i Glassalen i Tivoli.

Og spørgsmålet har en alvorlig baggrund.

"Crazy Christmas Cabareterne" kan i år markere et ganske imponerende 40-års jubilæum, og de 25 af disse mange år, har showet spillet ved denne tid i Glassalen i Tivoli.

Men det er slut fra næste år, hvor kontrakten med Tivoli er blevet opsagt med kort varsel, og hvis ikke dette års show skal blive det sidste, skal London Toast Theatre ud og finde et nyt egnet teater i København i en fart.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her.
 

Læs Mere
Klassekamp og kønskamp for fuld kraft
Lagt på nettet 11/11 2023 kl. 19:39 #1699727983



Lørdag den 11. november 2023 havde Aalborg Teaters Lille Scene premiere på Glenn Bechs skuespil "Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet".

Det var klassekamp og kønskamp for fuld kraft ud over scenekanten.

Vi oplevede et brølende oprør, der runger så stærkt, at det må give genlyd længe efter.

"Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet" råber så indigneret højt til sit publikum, at man efter forestillingen risikerer at gå hjem med nye indsigter i en verden, man måske ikke vidste ret meget om, og formentlig en helt ny referenceramme for refleksion.

Med denne første opsætning af "Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet" har teatret danmarkspremiere på et kampskrift, der allerede som bog har sendt ringe i vandet i samfundsdebatten om køn, klasse og repræsentation. Om kløften mellem ”de privilegerede” og de af os, der bare ikke er født med de muligheder, mange andre tager for givet.

Forestillingen er på én gang en skarp skildring af vores stærkt opdelte samfundsstruktur, som den ser ud fra provinsens underklasse, men den rummer også en udstilling af mange af de uskrevne regler, vi lever efter. Regler og normer, som kan diskuteres, og som vi ikke nødvendigvis er specielt stolte af.



Med udgangspunkt i Glenn Bechs prisvindende bestsellerbog har Aalborg Teater skabt en forestilling, mange vil kunne spejle sig i uanset, hvem man er, og hvor man kommer fra.

Skarpe spørgsmål bliver stillet og forsøgt besvaret. Kan du genkende noget? Tør du se din egen historie i øjnene? Er det muligt at vende den medfødte skam og vrede til noget konstruktivt?

Instruktøren, Niels Erling, påvirker og provokerer publikum maksimalt. Og skælder ud på publikum.

Forestillingen er en gidseltagning af publikum, når den siger: "Nu SKAL I høre det her".

I flere år har vi hørt myten om Danmark som verdens dygtigste land. Men som femårig oplever Glenn Bech, at faren begik selvmord. Som ung i Horsens måtte han som homoseksuel kæmpe mod fordomme, trusler og had.

Han voksede op hos moderen, der var buschauffør, og som voksen fik han en uddannelse som psykolog og senere forfatter.

"- Selvom jeg er én, der har åbnet nogle statistikker, og selvom jeg er den, der slap igennem fiskenettet og nåede ud på den anden side, så kan jeg ikke bare svømme videre og være glad for det. Så kigger jeg mig over skulderen og ser verden uden for mig. Jeg vil gerne gøre opmærksom på, hvor helt ekstremt svært, det er at bryde med den sociale arv," siger Glenn Bech i en samtale før forestillingen.

Én eller anden form for vrede, aggression, frustration, desperation har sat sig i ham.

Og man har en fornemmelse af, at nu er det hans payback time. Nu skal folk have læst og påskrevet, hvad det vil sige at vokse op og stå udenfor.

OBS.
Der benyttes stroboskop og nøgenhed i forestillingen.

Varighed:
1 time og 45 minutter. Der er ingen pause i forestillingen.
 

Læs Mere
Arabisk Wedding på Blågård Teater
Lagt på nettet 6/11 2023 kl. 04:53 #1699242816



Den palæstinensiske forestilling ”The Wedding” er totalt blottet for storpolitiske dogmer, og bliver i stedet en magisk hyldest til livsglæden og kærligheden trods et liv i krig og armod.

Det fortæller Morten Buchhøj i sin anmeldelse af opsætningen på Blågård Teater.

Vandet var rent, da bedstemor skulle giftes. Da mor blev gift var det forurenet og lugtede af diesel, og til Farahs bryllup, er der lukket for vandet.

Blaagaard Teater tager publikum med til flygtningelejren Borj el-Barajneh i Beirut i Libanon, til en fortælling om tre generationer af palæstinensiske kvinder i en verden fuldt krig og kaos, dybt armod og frygt for døden.

Men midt i dette tilsyneladende helvede på jord, spirer livsglæden og kærligheden. For unge Farah er forelsket og skal giftes.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her.
 

Læs Mere
Skatteøen i ny og spændende opsætning
Lagt på nettet 6/11 2023 kl. 04:35 #1699241714



Det er fire år siden Folketeatret sidst havde ”Skatteøen” på plakaten, og den nye opsætning er reelt en genopsætning.

Og Morten Buckhøj mener, at opsætningen er bedre end sidst den blev sat op på teatret.

Det er igen Birgitte Næss-Schmidt, der står for instruktion og Terry Parsons flotte og vellykkede scenografi, og med en hel del gengangere på rollelisten; Szhirley, Kristian Boland, Morten Lützhøft og Christian Mosbæk gentager deres roller som Mrs. Hawkins, Dr. Livesey, Kaptajn Smollett og Godsejer Trelawney, mens bl.a. Ole Boisen igen er én af de onde sørøvere.

Se hele Morten Buckhøjs anmeldelse her.
 

Læs Mere
Ørkenens Sønner i 30 år
Lagt på nettet 6/11 2023 kl. 04:14 #1699240444



De kan endnu, de frække, gamle drenge i lummerlogen Ørkenens Sønner, men vi skal nok nyde dem, inden det er for sent.

Sådan skriver Morten Buckhøj i sin anmeldelse af det nye show i cirkusteltet på Bakken.

De siger det ikke direkte, men slutsangen i Ørkenens Sønners nye show lyder nu alligevel som en svanesang fra den lumre kvartet, der i mere end 30 år har henrykket publikum med deres sjofle og gennemmusikalske komik.

Den er skrevet på Shu-bi-Duas ”Den røde tråd” og synes at afrunde en lang karriere på landevejene. Ikke mindst, når Niels Olsen på premiereaftenen i Cirkusrevyens telt på Bakken afslutter hymnen med et andægtigt – tak for alt!

Men det er os, der takker. Både for alle grinene og sangene, for de bare røve og de skrupskøre videoindslag gennem årene, og for at Ørkenens Sønner med ”Fingeren på pølsen” slutter – hvis de slutter – om ikke ’på toppen’, så med både ære og værdighed i behold.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her.
 

Læs Mere
Eftertænksomt børneteater med et budskab om venskab
Lagt på nettet 26/10 2023 kl. 21:16 #1698347780



"- Den søde børneteaterklassiker ”Vinden i Piletræerne” er igen på turné, og byder på kær komik og et eftertænksomt budskab om venskab", skriver Morten Bukhøj i dag i sin anmeldelse.

Han gør ellers ikke meget ud af børneteater, men når det en sjælden gang i mellem sker, så er børnene i salen næsten mere interessante at betragte. Det er dem, i højere grad end noget andet, der definerer, om det, der foregår på scenen lykkes," skriver Morten Bukhøj.

Og det gør det i høj grad i Teater Nexts opsætning af ”Vinden i Piletræerne”, som igen er på turné i en delvis ny skuespillerbesætning i forhold til sidste år, hvor forestillingen høstede gode anmeldelser fra de medier, der har mere forstand på teater for børn end undertegnede.

”Vinden i Piletræerne” bygger på Kenneth Grahames klassiske univers med de fire venner Muldvarp, Mosegris, Grævling og Tudse. Historierne blev første gang udgivet helt tilbage i 1908, og har siden opnået klassikerstatus på hylden med børnelitteratur og godnathistorier.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her.
 

Læs Mere
Don Juan på Det Kongelige Teater
Lagt på nettet 19/10 2023 kl. 18:54 #1697734472



Instruktør Anna Balslev benytter alle virkemidlerne i værktøjskassen for moderne instruktører i sit arbejde med Molières ”Don Juan” på Det kgl. Teaters Store Scene i Skuespilhuset.

Her spilles både kammerspil foran fortæppet, og tegnes store tableauer med hele teatrets maskinrum på bagscenen som baggrund. Der danses erotisk dans, kvinder ses i manderoller, mænd i kvinderoller.

Der er klassikeren med at løbe rundt i vanvid for efterfølgende at fremstamme replikkerne i forpustet staccato, og naturligvis inddrages også salen og publikum i Don Juans erotiske frigørelsesspil. Regnen siler ned over scenen, og Don Juan og hans tjener Sganarelle pjasker legesygt rundt i pytterne.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her.
 

Læs Mere
Peter Pan henrykker stadig børn og voksne
Lagt på nettet 19/10 2023 kl. 18:37 #1697733445



I 32 år har Eventyrteatret henrykket både børn og voksne, med deres fantasifulde, musikalske og visuelt fornemme forestillinger, som siden 2000 har spillet i Glassalen i Tivoli i efterårsferien.

Årets forestilling er en gendigtning af J.M. Barries klassiske historie om Peter Pan, drengen der ikke vil være voksen, og som lever i fantasiverdenen på Ønskeøen, hvor han bekæmper den onde pirat, Kaptajn Klo.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her. 

Læs Mere
Mesterligt skuespil i Krudttønden på Østerbro
Lagt på nettet 7/10 2023 kl. 03:26 #1696641995



"- Mesterlig skuespilkunst" skriver Morten Buckhøj i sin anmeldelse af Harold Pinters lille absurde enakter ”The Dumb Waiter”, som et par uger frem kan opleves i Krudttønden på Østerbro.

"- Her brillerer That Theatre Companys kunstneriske leder, skuespilleren Ian Burns, i rollen som Gus, overfor ingen ringere end Lars Mikkelsen som hans makker, Ben. Alene det at få lov at opleve en international stjerneskuespiller i et lille, intimt teaterrum er en gave til teaterpublikummet, som man ikke bør lade sin næse gå forbi", skriver Morten Buckhøj.

De to mænd er lejemordere, og de sidder i en kælder og venter på at få besked om deres næste job. Langsomt går snakken om trivialiteter som blandt andet cricket og fodbold, mere engelsk bliver det næsten ikke, og mændenes profession går stille og roligt op for os.

Stykket har sin titel fra den køkkenelevator, der pludselig forstyrrer stemningen i kælderen, da der indløber bizarre ordrer på mad, som de to mænd naturligvis ikke kan indfri, men alligevel forsøger, ved at sende deres medbragte snacks op med elevatoren. En dumbwaiter er det engelske ord for en køkkenelevator, men sætter man et mellemrum mellem ordene, får man dumb og waiter, ’stum’ (eller ’dum’ om man vil) og ’tjener’, og den dobbelttydighed er naturligvis ikke tilfældig.

”The Dumb Waiter” er en lille perle af en forestilling. Bare 55 minutter varer det, men det er 55 minutter, man ikke ønsker at gå glip af, slutter Morten Buckhøj.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her.
 

Læs Mere
Cirkuspris til direktør Marianne Deleuran
Lagt på nettet 23/8 2023 kl. 14:24 #1692793446

Søndag fik Marianne Deleuran fra Cirkus Mascot Den Danske Cirkuspris.

"- Hun får den, fordi hun driver en pæn og sober cirkusforretning", sagde formanden i foreningen Den Danske Cirkuspris, Ole Simonsen, ved prisoverrækkelsen.

Det fortæller Agnete Louise Enoch, som overværede begivenheden, til Nettavisen kanalblokhus.dk

Det var ikke en del af planen, da Marianne Deleuran mødte Jess, men et skab med tryllerekvisitter satte gang i fremtidsplanerne.

Hædersprisen har til formål at sætte fokus på cirkus som en del af det danske kulturliv og kulturarv.

I år er prisen et maleri af den danske maler Viggo Salting, der har specialiseret sig i klovnebilleder.

"- Marianne Deleuran besøger mange byer, også de helt små og kommer ud til udkantsdanmark", siger Ole Simonsen og tilføjer, at Cirkus Mascot er begyndt at turnere i sportshaller som et alternativ til telt.

Da Marianne Deleuran mødte Jess i 1987, vidste hun ikke, at han kunne trylle. Det opdagede hun ved et tilfælde, og det var starten på en karriere i cirkusverdenen, hvor parret turnerede med trylleri og fik cirkusarbejde.

I 1994 gik drømmen i opfyldelse, og Cirkus Mascot blev født.

Parret er ikke længere sammen, og i dag driver Marianne Deleuran cirkusset med sin søn Daniel.

Udover hædersprisen er der uddelt en pris for årets bedste nummer og årets talent.

For at komme i betragtning skal artisten eller gruppen have optrådt i Danmark i perioden siden seneste prisuddeling.

Årets bedste nummer er kendt i cirkushistorien. Det er en optræden, som enkelte gange har haft tragiske udfald, siger Ole Simonsen.

"- Vi har aldrig før i Danmark set nogle, der går syv mand høj på tårnline," siger Ole Simonsen.

Prisen og 500 euro (cirka 3700 kroner) går derfor til gruppen Los Ortiz for dens tårnlinenummer, hvor gruppen danser på en tynd line flere meter over manegen.

Karel "Kaya" Janaček er årets talent og modtager 1300 euro (cirka 9700 kroner). Han er ottende generation af en kendt tjekkisk artistfamilie.

Indsatsprisen går til dagens lokation, Cirkusmuseet i Hvidovre, for at have gjort en særlig indsats for at øge kendskabet til cirkus og artisteri. Det modtager også et maleri af Viggo Salting.

Den Danske Cirkuspris blev uddelt første gang i 1968 og igen året efter. Frem til 2016 stoppede prisuddelingen af uvisse årsager, men er siden blevet genoptaget.
 

Læs Mere
Jan Schou årets revy æreskunstner
Lagt på nettet 21/8 2023 kl. 15:03 #1692623035

Søndag aften stod Jan Scchou på scenen i Cirkusrevyens telt på Dyrehavsbakken og modtog prisen som årets Æreskunstner.

Mandag morgen rejste han til Grækenland på en uges ferie. Det har derfor ikke været muligt at få et interview med ham til kunstnyt i dagens anledning.

Men vi bringer herover en amatøroptagelse af søndag aftens udnævnelse.

Desuden udnævtes blandt andet:

ÅRETS TALENTPRIS:
TEIT SAMSØ, SØNDERBORG SOMMER REVY SHOW
Vælges af juryen
Prisen sponsoreres af Dansk Solistforbund

REVYPRISEN 2023:
SANNE FALK
Indstilles af forestillingens producer og medproducere og kåret af Skuespillerforeningen.
Prisen sponsoreres af Varelotteriet


ÅRETS TALENTPRIS:
TEIT SAMSØ, SØNDERBORG SOMMER REVY SHOW
Vælges af juryen
Prisen sponsoreres af Dansk Solistforbund

REVYPRISEN 2023:
SANNE FALK
Indstilles af forestillingens producer og medproducere og kåret af Skuespillerforeningen.
Prisen sponsoreres af Varelotteriet



 

Læs Mere
Nakskov-revy i nye lokaler
Lagt på nettet 11/8 2023 kl. 11:47 #1691747235

Sidste år fik Nakskov sin egen, professionelle sommerrevy med skuespilleren Thomas Findval Sølvskov som direktør, primusmotor og medvirkende solist. Den klarede lige akkurat de svære økonomiske skær, og i år gælder det så den vanskelige 2’er, som man jo siger.

I år overskygger engagementet og energien kvaliteten i anden udgave af den lollandske sommerrevy i Nakskov", siger vor sædvanelige anmelder, Morten Buckhøj.

Han giver revyen tre stjerner
(* * *)

Han fik desværre ikke set revyen sidste år, men han forstår fra pålidelig kilde, at en hel del er opgraderet siden da. Først og fremmest er revyen rykket ind i byens fine, centrale Hotel Harmonien, hvor den helt nyrenoverede Store sal danner en både god og smuk ramme om revyen.

Her har mange lokale trådt danseskoene på Frk. Marie Andresens danseskole, så det kalder minderne frem hos mangen en nakskovit.

Efter ønske fra publikum serveres der nu også mad inden forestillingen, og hotellets ambitiøse restaurant Surt & Sødt skal have stor ros for også at kunne lave en jævn favoritspise som Stegt flæsk, så god at englene synger. Gode friske sommerdesserter kan tilkøbes.

Læs hele Morten Buckhøjs anmeldelse her.
 

Læs Mere
Tordnende veloplagt sommersjov under åben himmel i Holbæk
Lagt på nettet 10/8 2023 kl. 23:18 #1691702339

Tordnende veloplagt sommersjov havde premiere under åben himmel i Holbæk Museums gård i går, skriver Morten Buckhøj i sin anmeldelse og giver showet fem stjerner.

*****

"- Friluftsteater kan være en udfordrende affære i denne sommer, hvor regn, blæst og torden synes at være reglen snarere end undtagelsen. Men trods truende skyer og udsigten til en byge eller to, så må man ikke snyde sig selv for en tur til Holbæk Museums gård og Sjællands Teaters efterhånden traditionsrige sommerunderholdning", skriver Morten Buckhøj.

"- For årets forestilling ”Dracula og det store blodbank-gebyr” er tordnende veloplagt, og grinene kommer mere i kaskader end i spredte byger.

Det er Rasmus Krogsgaard, der har skrevet løjerne i år, og selvom han ganske nøje følger teatrets tradition for at blande en velkendt litterær klassiker med aktuel samfundssatire og det rene og skære gak, så synes teksten at være en klædelig opgradering i forhold til tidligere, hvor lige lovlig meget afhang af de medvirkendes evne til at pjatte latteren hjem.

Krogsgaard får faktisk fortalt en historie, som i nogenlunde rene træk følger Bram Stokers forlæg. Han får faktisk skrevet karakterer, som ikke kun er karikaturer, og så er han først og fremmest skarp i satiren, som kun de bedste af de bedste revyforfattere er det.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her.
 

Læs Mere
Spilleglæden stråler ved dilettantforestilling
Lagt på nettet 6/8 2023 kl. 16:08 #1691330890

Foto: © Lisbeth Bech.

34 medlemmer af Hammermøllens Teatergruppe opfører frem til den 12. august 2023 på friluftsscenen ved Hammermøllen i Ålsgårde skuespillet ”En fri mand” af Ulrik Schwartz og Rasmus Mark Pedersen.

To af forestillingerne tegnsprogstolkes, og én synstolkes.

"- Alle medvirkende er amatører, og ikke helt den slags amatører, som man mange steder ser medvirke i lokale sommerspil, men nærmere det man i gamle dage kaldte for ’dilettanter’. Der er næppe mange af forestillingens medvirkende, der går eller har gået med en skjult drøm om at gøre karriere udi dramatikken, men de går til opgaven med liv og sjæl, det skal de have.

Spilleglæden stråler fra den smukt beliggende scene, og spreder livsglæde på publikumspodiet, hvor der både smiles, grines og jubles begejstret undervejs", skriver Morten Buckhøj i sin anmeldelse.

Instruktion: Marie Louise Cornelius. Koreografi: Anja Holmstrup Koch. Sangcoach: Ulrik Schwartz. Musikproducer: Emil Balle Petersen. Kostumer: Hanne Højland og Mette Conradsen.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her.
 

Læs Mere
Musens Sang på Stevns
Lagt på nettet 2/8 2023 kl. 06:21 #1690950087

"- Stevns Sommerspils første forestilling på Gjorslev Slot er den udødelige og elskelige klassiker ”Mød mig på Cassiopeia”, som nok skal blive en succes," skriver anmelderen Morten Buckhøj.

* * * *

”Musens sang”, ”Flyv med”, ”Gå ud og gå en tur” og naturligvis ”Den allersidste dans” er alle sange, som tilhører den danske sangskat, og alle indgår – sammen med en håndfuld andre næsten lige så velkendte og smukke sange – i musikkomedien ”Mød mig på Cassiopeia”.

Kai Normann Andersen komponerede musikken mens han i 1940’erne boede i en af de ejendomme, der hører til Gjorslev Slot på Stevns, så det er naturligvis fuldstændig indlysende, at netop denne forestilling skal være åbningsforestilling for det nye Stevns Sommerspil.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her.
 

Læs Mere
Kan man lave en musical over en nulevende dronnings liv?
Lagt på nettet 2/8 2023 kl. 06:10 #1690949444

"- Kan man lave en musical over vores nulevende dronnings liv? Musicalen Margrethe giver ikke et entydigt svar, eller gør den?" spørger Morten Buckhøj i sin anmeldelse.

Han giver forestillingen, som kan ses på Det Kongelige Teater samt i Odense og Aarhus, fire stjerner.

****

Det er makkerparret Sune Svanekier, Thomas Høg og Lasse Aagaard, der har fået idéen og skrevet musicalen, med inspiration i den britiske tv-serie ”The Crown”, som er blevet en gigantisk, international succes.

Den handlede også om dronningens (den britiske) liv, fra hendes pure ungdom frem til hendes alderdom, og blev også lanceret længe inden hendes død.

"- Når briterne kan fortælle deres dronnings livshistorie som tabloid tv-underholdning, mens hun endnu er i levende live, så kan vi vel også fortælle vores dronnings historie som musical?" spørger Morten Buckhøj på sin hjemmeside og fortsætter:

"- Det er det første spørgsmål. Og som skrevet indledningsvis, så svæver svaret fortsat lidt i det uvisse efter fredagens storslåede gallapremiere på – af alle steder – Det kgl. Teaters Gamle Scene.

Helt konkret er missionen jo lykkedes. Svanekier, Høg & Aagaard har skabt en godt to en halv time lang, episk fortælling om en lille pige med barnets naive drømme, hvis livsbane pludseligt forandres, og som vokser op, i en kort periode bliver afmålt oprørsk, men som livet igennem forbliver tro imod den pligt hun er blevet pålagt. Så tro, at det har sine ofre, både i forhold til kærligheden og i forholdet til hendes børn."

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her.
 

Læs Mere
Natasja i Operaen
Lagt på nettet 13/7 2023 kl. 17:18 #1690953514

Foto: © Morten Rygaard.

"- Fuldfed reggae- og rap-fest i Operaen i København er til seks stjerner, men replikkerne er så tåkrummende pinlige, at de burde være skrottet længe inden premieren," skriver Morten Buckhøj i sin anmeldelse.

Men han giver fordelingen 4 stjerner (* * * *).

"Natasja” er en forestilling om reggae- og rapfænomenet Natasja, som døde alt for ung, som blot 32-årig i 2007 i en bilulykke på Jamaica. Hun var inden da nærmest lige slået igennem, som man sagde i musikbranchen dengang, med et talent, der rakte langt ud over genrens grænser. Hun skrev formidable, nærværende, personlige og politisk skarpe tekster, og optrådte med en charme og et udtryk, der gjorde hende til hvad Nik & Jay ville kalde en ægte artist. Hendes sange holder endnu. 100 procent.


Forestillingen spiller i Operaen til 3. august.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her.
 

Læs Mere
Rottefælden 2023
Lagt på nettet 8/6 2023 kl. 16:34 #1690950851

Tommy Kenter fejrer 50-års jubilæum med at medvirke i Svendborg Sommerrevy Rottefælden, præcis 10 år efter at han sidst spillede revy (Revyperler 2013).

"- På papiret er det et scoop for revyens direktørpar Christine Astrid og Mikkel Schrøder, og der er sikkert også blevet solgt godt med billetter på hans navn, men selvom Tommy Kenter besidder en uforlignelig og egentlig temmelig udefinerbar charme, så er der ikke alene tale om et gensyn med ham, men også med nogle af hans gamle karakterer og numre," skriver anmeldelderen Morten Buckhøj på sin hjemmeside og fortsætter:

"- Det kunne så endda godt gå an, bevares det ville ikke være første gang en ældre revyskuespiller lod sig hylde for og med sin fortids dyder, men gensynet med Kenters temmelig gamle karakterer og lige så gamle vittigheder, er desværre ikke det eneste genbrug – af konkrete numre eller af velkendte idéer – i dette års revy.

Den sydfynske revys talisman, Jan Schou, laver igen både sin Dronning Margrethe-parodi, i år med en meget lidt morsom tekst af Leif Maibom, og gentager såmænd også sin kiksede refrænsanger Henning, som ikke er nær så morsom som sidste år, eller forrige gang for den sags skyld. Sammen med Tommy Kenter laver Schou en plejehjemssketch, som er set både i Vinterrevyen i Nykøbing Falster og i Christine Astrid/Mikkel Schrøders egen Aarhus revy dette forår, og hele ensemblet åbner anden akt med at suge de sidste dråber blod ud af parodi klichéer som Lars Lilholt, Rasmus Seebach, Anne Linnet og Jørgen Leth m.m.fl., denne gang pakket ind som en støttekoncert for Irma.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her.
 

Læs Mere
Gammeldags revy i Glassalen
Lagt på nettet 2/6 2023 kl. 09:39 #1685691593

Publikum elsker Lisbet Dahl. Hun indleder sit og Tivoli revyens comeback til bragende applaus, og ikke et øje er tørt, når resten af revyholdet: Linda P., Carsten Svendsen, Andreas Bo og Nicolai Jørgensen i begyndelsen af revyens anden akt, iklædt ’I Love Lisbet’-merchandise, hylder hende som den levende revylegende, hun er.

Det skriver anmelderen Morten Buckhøj på sin hjemmeside.

Men han giver ikke årets revy mange stjerner: ***

Desværre viser årets Tivoli Revy, den første i Glassalen i syv år, at tiden synes at være løbet fra Lisbet Dahl og den revystil hun lærte at mestre af koryfæer som Preben Kaas og Dirch Passer. Mens andre revyer i disse år skuer frem i tiden stilmæssigt, skruer Dahl i Tivoli tiden bagud. Det er som at være til revy i 1980’erne. Få, men lange numre. Og en foruroligende mangel på originalitet, mener Morten Buckhøj.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her.
 

Læs Mere
Revyen i Helsingør
Lagt på nettet 1/6 2023 kl. 08:59 #1685689181

Den lille revy i Helsingør gør et friskt forsøg på at disrupte selve revygenren, og selvom bestemt ikke alt lykkes, så kommer man alligevel i mål med projektet.

Det skriver anmelderen Morten Buckhøj på sin hjemmeside mortenbuckhoj.dk, hvor han giver årets revy fire stjerner * * * *

Det er set før i landets revyer, at ’revyens unge mand’ introduceres som det friske pust, der skal give den aldrende og gammeldags revygenre fornyet ilt og nyt liv. I ét nummer.

Men det er sjældent set så konsekvent som i Revyen i Helsingør, der i år lader revydebutanten William Jacobsen Halken være forestillingens gennemgående disrupter – fra start til slut.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her..
 

Læs Mere
Zirkus Nemo med top-artister og gammelkendte figurer
Lagt på nettet 31/5 2023 kl. 03:55 #1685498137

Foto: © Peter Wendelboe.

Søren Østergaard havde - foruden de fleste af sine egne finurlige figurer - som altid internationale topartister med i teltet, da Zirkus Nemo tirsdag satte teltet op på Fjordmarken i Aalborg.

Her kan de ses de næste fem dage frem til den 4. juni, når turen går videre til Randers og Aarhus.

Zirkus Nemo er nu omtrent halvvejs igennem årets turné.


Foto: © Peter Wendelboe.

Køen ved indgangen var lang. Teltet var fuldt, af et livligt og begejstret publikum. Men det var svært at finde en lovlig parkeringsplads i området, da der både var cirkus og fodboldkamp i Aalborg.

Forestillingen var, som sædvanlig i Zirkus Nemo, en sjov, god, original og speciel oplevelse, og Deres udsendte medarbejder følte sig rigtig godt underholdt, og publikum, var levende og medrevet af den Østergaardsk inspirerede interaktion.

I år indledes forestillingen med, at Søren begynder at snakke løs om forestillingen i højtaleren ... ikke bag scenetæppet eller fra manegen ... men på vej ned ad trappen bagfra, mellem publikumsrækkerne, mens han præsenterer - ikke bare cirkusorkestret under ledelse af Øyvind Ougaard, som i år har fået to helt nye medlemmer, Peter Marott på trompet ...



... og trommeslageren Kalle Mathiesen, som i øvrigt betjener bækkenet med en slibemaskine, - men også cirkus-tjenerne, som ikke bare fungerer som rekvisitører, men som naturlige, aktivt medvirkende i flere af forestillingens numre.

Den ene af tjenerne, Christian Mosbæk, mødte op uden uniform, hvorfor Søren Østergaard sendte ham ud for at klæde om. Da han vendte tilbage, var han iført et pigegarde-outfit med kort, hvid nederdel og lange hvide støvler, som han iøvrigt bibeholdt under resten af forestillingen.

Søren Østergaard havde på forhånd lovet, at stort set alle hans imaginære figurer i år ville deltage i programmet: "Smadremanden", der i øvrigt af hensyn til sprogpolitisk korrekthed i år var omdøbt til "Smadrepersonen", "Målermanden", "Manden med verdens længste venstrearm" og "Manden med verdens længste højre ben", "Manden der ikke kan fløjte, og som har gået på aftenkursus i 8 år for at lære "ikke at fløjte", "Bager-Jørgen", "Marianne" og alle de andre.

Derfor er forestillingen i år ordnet således, at hvert andet nummer er med én af Sørens figurer, og hvert andet nummer er et artistnummer.

Og artisterne er som sædvanlig i topklasse.

Håndstandsakrobaten Hector Yzquierdo, fra tidligere år kendt som den mandlige partner i Duo Solys, der i 2017 fik en "Reumert" for "Årets Specialitet" og i 2018 blev hædret med "Den Danske Cirkuspris" for sin fantastiske optræden netop i Cirkus Nemo, har en række repriser i løbet af forestillingen.



Allerførst møder vi ham i et illusionsnummer, hvor han bistået af Christian Mosbæk og den tidligere søløve-dressør, Ingo Stiebner, kravler ind i en lodretstående kasse, der både gennemhulles og deles i to.

Senere møder vi ham i adskellige andre balancenumre.

Vi ser Zorè Espana i en flot entré i det, som i fagsproget hedder "Cyr Wheel" – en kæmpestor ring, som hun svinger rundt i med sig selv i midten.

Vi får besøg af Søren Østergaard-figuren "Marianne", der med bistand af Ingo Stiebner viser sine dresserede rotter.

Og det er virkelig rigtigt levende rotter, der farer rundt i manegen, klatrer op og ned ad stativer, går hen over broer og kaster sig ned i kasser. Til sidst klatrer én af dem op ad et tov til en flyvemaskine, der hænger højt oppe under teltets tag for at springe ud fra med faldskærm.

Med på turen i år er også et jonglørnummer i topklasse: Claudius Specht, som jonglerer med både kegler og bægre, som han smider op i luften og samler igen i det nederste bæger. Ufatteligt. Ham så vi senest hos Nemo i 2014.

Forestillingens artistiske topnummer var nok Duo Stauberti med "perch". Duoen består i dag af Dimitri Stauberti og hans niece Nancy.

De er 7. og 8. generation af en gammel tjekkisk cirkus-slægt og viderefører på bedste vis slægtens helt enestående balanceakt, et nummer, der i generationer er blevet udført af netop denne familie.

Højt under teltdugen, på toppen af en meget høj stang, en såkaldt "perch", anbragt på panden af hendes onkel Dimitri, udfører Nancy tilsyneladende ubesværet håndstand og andre balanceøvelser, mens Dimitri selv nede på gulvet kravler op ad to stiger.

I næste trick balancerer Dimitri igen en perch på panden, medens Nancy står på hovedet på toppen af perchen samtidig med, at hun med fødderne roterer en art vægtstang. Senere står hun på hovedet, medens Dimitri nede på gulvet sætter sig ned, drejer sig helt rundt og rejser sig op igen ... stadig med perchen på panden og niecen i toppen.

I sluttricket holder Dimitri balancen på en høj monocykel, medens han på panden balancerer en perch, samtidig med at han jonglerer med hele 5 kegler.

På toppen af perchen står Nancy i håndstand med benene i spagat.



Dette imponerende sluttrick indbragte da også parret en sølvklovn i Monte Carlo i 2018, som det ses på billedet herover.

Nancys oldefar František Stauberti grundlagde sit eget Circus Standard og udviklede netop dette nummer.

Han oplærte sin datter Medina, der igen gav stafetten videre til sin datter. Det suveræne balancenummer er atter gået i arv, og det er Nancys mor, Enrica, som har oplært sin datter og Dimitri i den balancekunst, et imponeret publikum på Fjordmarken i Aalborg oplevede tirsdag aften.


Foto: © Peter Wendelboe.

I pausen hyggede publikum sig i den lune sommeraften på den grønne plæne midt mellem teltene i det lukkede område ved Limfjordens bred.


Foto: © Dorthe Wendelboe.

Og Netavisens udsendte medarbejder fik lejlighed til at stille Søren Østergaard det spørgsmål, om hvor "Bager Jørgen" køber sit wienerbrød.

Zirkus-direktøren bedyrede, at det skete altid hos lokale bagere.
Også de tarteletter, som dansede med i dette års nummer, var købt hos Kvickly på den anden side af gaden, lige over for det store cirkustelt.

Som noget usædvanligt i cirkus-sammenhæng, men ganske almindeligt i Zirkus Nemo, sluttede forestillingen med stående bifald fra publikum i det tætpakkede cirkustelt.

Når teltpælene trækkes op i Aalborg fortsætter turen videre gennem landet til

Randers 7. juni – 10. juni 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Juventusvej 15, 8960 Randers SØ.

Aarhus 13. juni – 2. juli 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Tangkrogen, 8000 Aarhus C

Svendborg 5. juli – 16. juli 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Christiansminde, 5700 Svendborg

Sakskøbing 19. juli – 22. juli 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Cirkuspladsen, 4990 Sakskøbing

Køge 25. juli – 29. juli 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Cirkuspladsen, 4600 Køge

Nykøbing Sj. 1. aug. – 6. aug. 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Boldbanen, 4500 Nykøbing Sj.

Charlottenlund 9. aug. – 3. sep. 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Charlottenlund Fort, 2920 Charlottenlund

Odense 13. sep. – 17. sep. 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Dyrskuepladsen, 5250 Odense.
 

Læs Mere
Musikalsk satire, absurd humor og legesyg poesi i Odense
Lagt på nettet 30/5 2023 kl. 08:47 #1685688449

Der er både dagsaktuel og swingende musikalsk satire, absurd humor og legesyg poesi i Odense Sommerrevy. Noget for enhver smag; både den gode og den dårlige.

Det skriver anmelderen Morten Buckhøj på sin hjemmeside mortenbuckhoj.dk, hvor han giver årets revy fire stjerner * * * *

Odenses revykonge Lars Arvad optræder igen-igen som håndboldlandstræner Nicolai Jacobsen i det imponerende revytelt på Engen. Denne gang coacher han den nye regering, og det er edderhyleme et øøøøhhhhh dårligt hold, der slet ikke benytter fløjene! Et sjovt bud på nyt liv til en godt brugt karakter.


Det skriver anmelderen Morten Buckhøj på sin hjemmeside mortenbuckhoj.dk, hvor han giver årets revy fire stjerner * * * *

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses i Ekstra Bladet og på hans egen hjemmeside..

 

Læs Mere
Ragnarok i Dyrehaven
Lagt på nettet 24/5 2023 kl. 09:19 #1685690361

Det er storslået flot stadionteater, som Det Kgl. Teater byder på i Dyrehaven. Intet mindre. Især efter pausen, når mørket har sænket sig over Ulvedalene i Dyrehaven, og lysdesigneren Ulrik Gad får lov at leve sine vildeste drømme ud på det største af alle teaterlærreder herhjemme.

Det skriver anmelderen Morten Buckhøj på sin hjemmeside mortenbuckhoj.dk, hvor han giver forestillingen fire stjerner * * * *

”Ragnarok” er et inferno af lyseffekter, der på smukkeste vis udnytter skovens træer, og skaber skygger, uhygge og drama for alle pengene. Meget flottere kan det ikke gøres, og når instruktør Heinrich Christensen så også på glimrende vis får kombineret det dramatiske taleteater med Amalie Bruuns alias Myrkurs buldrende intense, tungt bankende rockmusik og tilsætter showet et hold fremragende nycirkus-artister, så bliver det et ganske formidabelt show.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her..
 

Læs Mere
Manden der ikke kan fløjte
Lagt på nettet 18/5 2023 kl. 15:41 #1684533707



Når Zirkusdirektør Søren Østergaard rammer 14 danske byer med "Det store Zirkus Nemo Classic show", bliver det med flere af de kendte og elskede karakterer på programmet end nogensinde før, skriver han på showets hjemmeside.

Han har netop offentliggjort denne lille smagsprøve på sæson 2023.

"- For publikum kommer det til at betyde, at hver aften vil føles som et rekordforsøg i latterkrampe, gys og kostumeskift, og direktøren overvejer at få installeret en svingdør i sin garderobe," skriver Søren Østergaard.

Der vil bl.a. blive mulighed for at stifte bekendtskab med gamle kendinge som Målermanden, Marianne, Baglænsmanden, Bager Jørgen, Manden der ikke kan fløjte, Kim Tim, Smadremanden og mange flere.

”- Hvert år skal jeg træffe en beslutning om, hvem af karaktererne der skal være en del af forestillingen, og hvert år er der nogen, jeg desværre må vælge fra. I år har jeg taget konsekvensen, så stort set alle, med nogle få undtagelser, er med,” siger Zirkusdirektør Søren Østergaard.

Derudover har direktøren selvfølgelig igen i år været ude og hyre nogle af verdens dygtigste artister, heriblandt halsbrækkende akrobatik fra Duo Stauberti, tempojongløren Claudius Specht og akrobaterne Duo Flash. Zoré España er klar til at fortrylle publikum i sit hjul, og sidst, men absolut ikke mindst optræder akrobaten Hector, kendt af inkarnerede Nemo fans som den stærke mand fra Duo Solys.

"- Zirkus Nemo er Danmarks eneste Zirkus for voksne og anbefales ikke for børn under 10 år," skriver Søren Østergaard.

Årets tourné byder også på en anden nyhed: Man besøger også Køge, hvor de aldrig har været før, men som de glæder sig rigtig meget til at besøge.

Og så er en gammel kending kommet tilbage efter tre års pause, nemlig Sakskøbing.

Zirkus Nemo 2023 havde premiere i Horsens 29. april, og fortsætter sommereb over i følgende byer:

Viborg 23. - 27. maj 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Paradepladsen, 8800 Viborg

Aalborg 30. maj – 4. juni 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Fjordmarken, 9000 Aalborg

Randers 7. juni – 10. juni 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Juventusvej 15, 8960 Randers SØ.

Aarhus 13. juni – 2. juli 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Tangkrogen, 8000 Aarhus C

Svendborg 5. juli – 16. juli 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Christiansminde, 5700 Svendborg

Sakskøbing 19. juli – 22. juli 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Cirkuspladsen, 4990 Sakskøbing

Køge 25. juli – 29. juli 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Cirkuspladsen, 4600 Køge

Nykøbing Sj. 1. aug. – 6. aug. 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Boldbanen, 4500 Nykøbing Sj.

Charlottenlund 9. aug. – 3. sep. 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Charlottenlund Fort, 2920 Charlottenlund

Odense 13. sep. – 17. sep. 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Dyrskuepladsen, 5250 Odense
 

Læs Mere
Cirkusrevyen 2023: bedste Bakke-revy i mange år
Lagt på nettet 13/5 2023 kl. 18:41 #1683996119

Nyt kunstnerisk hold triumferer på Bakken med den bedste Cirkusrevy i årevis.

Det skriver anmelderen Morten Buckhøj på sin hjemmeside mortenbuckhoj.dk, hvor han giver årets revy seks stjerner * * * * * *

"- Glem alt om Lisbet og Ulf, om Ryskjær, om Kaas og hans kræs, og ja, glem endda Dirch i hoppegyngen," skriver Morten Buckhøj og fortsætter:

"- Cirkusrevyen 2023 er den bedste Bakke-revy i mange, mange år. En sprudlende fornyelse af en genre, som gang på gang er dømt død, men som altid vender stærkt tilbage.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses i Ekstra Bladet og på hans egen hjemmeside..
 

Læs Mere
Her er skuespillerne i musicalen Matador
Lagt på nettet 10/5 2023 kl. 13:45 #1683724426

Herover ses hovedcastet i musicalen "Matador", der får premiere 15. februar 2024.

Billedet er netop blevet offentliggjort. Yderst fra venstre Daimi Gentle (fru Fernando Møhge), Ragnhild Kaasgaard (Misse Møhge), Annette Heick (Elisabeth Friis), Carsten Svendsen (Kristen Skjern), Line Krogholm (Katrine Larsen), Gordon Kennedy (grisehandler Larsen), Søren Torpegaard Lund (Daniel Skjern), Lea Thiim Harder (Ingeborg), Nicolai Jørgensen (Mads Skjern), Nanna Rossen (Ellen Skjern), René Wormark (Ulrik Varnæs), Marie Dalsgaard (Maude Varnæs), Jon Lange (Hans Christian Varnæs) og Alberte Kyst (Regitze Warnæs).

Pr-foto: Miklos Szabo/Hele Danmarks Musicalteater/pr-foto/Free

Musicalen udspringer af Lise Nørgaards værk og bliver suppleret med en række nye scener, situationer og dialoger, skabt specielt til den.

Historien, replikkerne og persongalleriet er velkendte. Men ansigterne er helt nye i den kommende musicalversion af kultklassikeren "Matador".

Der er nu blevet sat navne på, hvem der skal spille de ikoniske karakterer i den syngende version, som får premiere 15. februar 2024 i Falkoner Salen på Frederiksberg.

Annette Heick indtager Helle Virkners rolle som Elisabeth Friis. Grisehandler Larsen, der i sin tid blev portrætteret af Buster Larsen, spilles nu af Gordon Kennedy, mens Daimi Gentle bliver den nye fru Fernando Møhge. En rolle, der blev udødeliggjort af Karen Berg i sin tid.

Det fortæller produktionssamarbejdet "Hele Danmarks Musicalteater" i en pressemeddelelse.


Foto: © Miklos Szabo/Hele Danmarks Musicalteater/pr-foto/Free.

Musicalen begynder ligesom Tv-serien med, at Mads Skjern - der i tv-serien blev spillet af Jørgen Buckhøj - ankommer til Korsbæk. I musicalen indtager Nikolai Jørgensen rollen. Han danner på scenen par med Ingeborg i skikkelse af Lea Thiim Harder. En rolle, der i sin tid blev spillet af Ghita Nørby.

Den nye musical er skabt med velsignelse fra "Matadors" moder, Lise Nørgaard, som stod bag serien, der havde premiere i 1978.

Hun nåede inden sin død i januar 2023 at skrive på musicalmanuskriptet sammen med de to Oscar-vindende stjerneinstruktører Susanne Bier og Anders Thomas Jensen.

"- Det har været en stor glæde for mig at kunne bidrage til, at der blev skabt noget nyt, der bygger på noget, som jeg skrev for længe siden," sagde Lise Nørgaard i sensommeren 2022.

"- Vi har haft det utroligt hyggeligt og sjovt. Og jeg kan kun sige, at publikum virkelig kan glæde sig," lød det fra Lise Nørgaard i et citat, der først blev offentliggjort, da musicalen blev præsenteret i februar.

"- Publikum kan se frem til at opleve nogle store duetter mellem Nicolai Jørgensen og Lea Thiim Harder," lyder det i pressemeddelelsen.

I musicalen vil der også være fokus på kærlighedsforholdet mellem Elisabeth Friis og Mads Skjerns bror, Kristen, som spilles af Carsten Svendsen, der dermed træder i Jesper Langbergs fodspor.

Også Misse og Fernando Møhge får fremtrædende roller, lyder det.

Familien Varnæs` Hans Christian og Maude, der i serien blev skildret af Holger Juul Hansen og Malene Schwartz, spilles af Jon Lange og Marie Dalsgaard.

Endelig skal den dansk-svenske gårdhund Chili spille Kvik.

Sangene bliver kreeret af popstjernen Burhan G og den kendte grandprix-sangskriver Lise Cabble.

"Matador" har været sat op som musical før. Men den nye musical har intet at gøre med den fra 2007, oplyser "Hele Danmarks Musicalteater".

Den nye musical får premiere 15. februar 2024 i Falkoner Salen på Frederiksberg. Derefter opføres den på Musikteatret Holstebro fra 17. april 2024 og på Vejle Musikteater fra 2. maj 2024.
 

Læs Mere
Odenses revykonge coacher SVR-regeringen
Lagt på nettet 6/5 2023 kl. 17:01 #1683998509

"- Odenses revykonge Lars Arvad optræder igen-igen som håndboldlandstræner Nicolai Jacobsen i det imponerende revytelt på Engen. Denne gang coacher han den nye regering, og det er edderhyleme et øøøøhhhhh dårligt hold, der slet ikke benytter fløjene! Et sjovt bud på nyt liv til en godt brugt karakter."

Det skriver teateranmelderen Morten Buckhøj.

"- Odenses revy har vokseværk, og har nu seks skuespillere på scenen. Den bedste transfer – for nu at blive i sportsterminologien – er Henrik Lykkegaard, hentet i Cirkusrevyen og en uovertruffen gevinst," fortsætter Morten Buckhøj.

"- Hvad enten han er en præst, der foretager en begravelse af Buller47 over Facebooks chat, er stresset fængselsbetjent på overarbejde eller fodboldglad ægtemand – både på hjemmearbejdsplads og tvungen barsel. Lykkegaard er indbegrebet af bundsolid."

https://www.mortenbuckhoj.dk/
 

Læs Mere
EVITA fik nyt liv på Aarhus Teater
Lagt på nettet 5/5 2023 kl. 17:59 #1683997140

Ofte er det først når de ’gamle’ musicals bliver set med friske, nye øjne, at deres kvaliteter for alvor træder frem. Sådan er det bestemt også med Tim Rice og Andrew Lloyd Webbers ”Evita”, som blev skabt sidst i 1978’erne, og
havde premiere i ny udgave på Aarhus teater 3. maj 2023.

"- Her har instruktøren Sara Cronberg i tæt samarbejde med koreografen Melker Sörensen og scenografen Franciska Zahle i den grad har givet ”Evita” en ny og moderne vitalitet.

Med et stramt koreograferet ensemble som kontinuerligt omdrejningspunkt, skaber trioen en gennemført vellykket forestilling, som til dels flytter fokus fra at handle om én person, til at handle om dem, folket, der skabte hendes succes."

Sådan skriver anmelderen Morten Buckhøj.


Se hele Morten Buckhøjs anmeldelse på HER.

Se også foromtalen her.
 

Læs Mere
Sara Viktoria Bjerregaard synger EVITA i Aarhus
Lagt på nettet 1/5 2023 kl. 20:13 #1682964836

Onsdag den 3. maj har Aarhus Teater premiere på musicalen EVITA om kvinden, der bliver gift med præsidenten og selv bliver vicepræsident.

EVITA fortæller den fængslende historie om argentinske Eva Perón (1919-1952), der som Sydamerikas Askepot steg op fra den ludfattige underklasse og blev landets feterede førstedame, gift med præsidenten Juan Perón.

Født i fattigdom og med en skuespillerkarriere som afsæt blev hun en indflydelsesrig politiker, aktivist og filantrop. Elsket af folket, men også en magtfuld folkeforfører via sit ægteskab og talent for selviscenesættelse.

Musik og tekster til "Evita", der inkluderer den ikoniske "Don’t Cry for Me Argentina", er skabt af musicalkongerne Tim Rice og Andrew Lloyd Webber. De stod også bag "Jesus Christ Superstar" og har modtaget en regn af priser gennem årene. Den succesrige musical er filmatiseret med Madonna og Antonio Banderas i hovedrollerne.

Ligesom "Jesus Christ Superstar" fik dansk premiere på en skole i Silkeborg, (i øvrigt under ledelse af Kunstnyts nuværende redaktør) kun et halvt år efter verdenspremieren på Broadway i påsken 1971, blev også "Evita" opført første gang i Danmark i 1980 som en amatørforestilling på Hjørring Gymnasium, instrueret af Helge Reinhardt.

"Evita" startede egentlig som et dobbeltalbum, inden den kom på scenen. "Evita" blev sunget af Julie Covington, som sagde nej tak til rollen, da "Evita" skulles sættes op i London i 1978. Paul Jones var Peron, og Colm Wilkinson var Che. I rollen som Perons elskerinde, der smides ud, havde man Barbara Dickson.

Da musicalen havde premiere i London, blev rollen som Eva Peron (Evita) det helt store gennembrud for Elaine Paige. Joss Ackland var Peron, og David Essex var Che.

I genopsætningen fra 2006 medvirkede Elena Roger (Som Evita) og Philip Quast (Som Juan Perón).

Da Musicalen blev sat op på Broadway, var det Patti LuPone, der var Evita, og Mandy Patinkin som Che. Bob Gunton var Peron

I Aarhus bliver det Sara Viktoria Bjerregaard, der synger
den ikoniske "Don’t Cry for Me Argentina".

Hun er tidligere brændt igennem i teatrets opførelser af "Lazarus" og "Den unge Werthers lidelser", som indbragte hende en Reumert-nominering i kategorien som Årets Kvindelige Hovedrolle.

Sara Viktoria Bjerregaard er også kendt fra Bille Augusts film Lykke-Per.
 

Læs Mere
Medarbejdersamtalen på vrangen
Lagt på nettet 28/4 2023 kl. 23:25 #1682969128



Det starter egebtkigt ret uskyldigt. Foto: © Allan Thoft.

Lørdag 29. april havde Aalborg Teaters mindste scene premiere på "Medarbejderudviklingssamtalen", et veloplagt, morsomt og velspillet lystspil ledsaget af underfundig musik og med pointer, der rammer plet i tidens udfordringer på arbejdsmarkedet.

De tre medvirkende i dette musikalske kammerspil om, hvordan en medarbejderudviklingssamtale - i daglig tale kaldt "MUS" - kan løbe helt af sporet og slutte med et helt andet udfald end det var tanken, udvikler sig morsomt og grotesk.

Men den lille farce sætter også tanker og reflektioner i gang om, hvordan vi indretter os på arbejdsmarkedet, så alle kan være der.

Vibeke er lige kommet tilbage på jobbet som koordinator efter barsel, da Iben indkalder til MUS. Der har været noget uro, for mens Vibeke som udgangspunkt skulle erstattes af en vikar, har det i stedet for været Iben, der har passet jobbet. Vibeke føler sig nu ikke specielt tryg i ansættelsen. Og det bliver være.

Det nye planlægningsværktøj, "Plan X-appen", viser sig at være designet til at afløse Vibeke i rollen som koordinator.


Nu er det gået helt galt. Foto: © Allan Thoft.

Og mens samtalen udvikler sig mere og mere i personlig retning fra begge sider, afdækkes skumle hensigter, hemmelige drømme, problemer både på hjemmefronterne og i afdelingen, bliver der fyret en lang række rammende sandheder
af mod hierakiet på arbejdspladsen.

Som Ludvig Holberg på scenen afslørede ridserne i borgerskabets omgangsformer og fine politur, udvikler dette moderne drama sig til et grotesk ordspil med mindelser om det, vi alle sikkert har været med til.

Og vi får lejlighed til at grine både af det, der foregår på scenen, og det, der dagligt foregår i enhver moderne virksomhed, med møder, powerpoint-præsentationer og efteruddannelseskurser med mange buzzwords.

Forestillingen er stramt styret med en scenografi, der rummer både det sterile kontormiljø og livet uden for kontorets vægge.

Vi ser, hvorledes personerne bevæger sig rundt i flere verdener med dialoger, monologer, sange, og med et kropssprog og en forbløffende stærk minmik, der i det lille teaterrum kommer helt tæt på os.

De to skuespillere og den tavse musiker gør det fantastisk.

Kathrine Høj Andersen sprudler med hver en fiber af sin krop, mens Solvej Kyung-Sook Christiansen mestrer spektret fra den kliniske mellemleder til den nedbrudte kvinde, der må forlade scenen på ubestemt tid, ramt af stress.

"- Så gå nu hjem og tag den tid, der er brug for. Pas haven. Så får vi Plan "X-appen", lyder opfordringen. Men den den hjælper naturligvis ikke Iben.

Det er en forestilling om store følelser, som ikke kan skjules, om balancen mellem arbejdsliv og privatliv, og om det overhovedet er muligt at adskille tingene.

Stykket er fortællingen om, at MUS ikke altid lykkes, når man åbner for posen og maskerne falder.

Man hænger jo ikke sig selv på knagen i garderoben, når man går på arbejde. Og måske skal vi gøre noget mere radikalt i forhold til den måde, vores arbejdsliv er skruet sammen på, så der også bliver plads til et liv udenfor murerne, uden dårlig samvittighed.

Uanset om man har været på den ene eller den anden side af bordet til MUS-samtalen, om man nøjes med at slippe det allermest nødvendige ud eller plaprer løs om alt, der ligger én på hjerte – så er denne forestilling noget for dig med sit troldspejl, der udstiller især svaghederne, når det handler om ledelse, ansvar og samarbejde.

Det er hylende morsomt!

Peter Wendelboe,
29. april 2023


------------------
William Lippert: "Medarbejderudviklingssangen"

Musikalsk kammerspil

Aalborg Teater, Mindste Scene

Instruktion: Anastasia Holst Nørgaard

Medvirkende: Solvej Kyung-Sook Christiansen, Kathrine Høj Andersen og Lasse Bernt Sandkamm

Spiller indtil 20. maj
 

Læs Mere
Dame Edna er død
Lagt på nettet 22/4 2023 kl. 13:10 #1682196623

Den australske entertainer Barry Humphries, bedst kendt for sin tegneseriefigur Dame Edna Everage, er død 89 år gammel.

Stjernen havde været på hospitalet i Sydney efter at have lidt komplikationer efter en hofteoperation i marts. Han havde et fald i februar.

Humphries` mest berømte kreation blev et hit i Storbritannien i 1970erne og landede sit eget tv-chatshow, Dame Edna Everage Experience, i slutningen af ​​1980erne.

Hans andre personligheder omfattede den liderlige fulde Sir Les Patterson.

I en erklæring huskede hans familie ham som "fuldstændig sig selv indtil det sidste, der aldrig mistede sit strålende sind, hans unikke vid og generøsitet".

De sagde, at Humphries` fans var "dyrebare for ham", og sagde, at hans karakterer, "som bragte latter til millioner, vil leve videre".

Den australske premierminister Anthony Albanese hyldede kort efter nyheden om Humphries`s død.

"En stor humor, satiriker, forfatter og en absolut enestående, han var både begavet og en gave," sagde hr. Albanese.
 

Læs Mere
Årets sommerrevyer
Lagt på nettet 20/4 2023 kl. 17:43 #1679503407

Vi har forsøgt at lave en oversigt over sommerervyerne i Danmark 2023.

 

Læs Mere
Tivoli Revyen med Lisbeth Dahl og de andre fra Bakken
Lagt på nettet 22/3 2023 kl. 18:22 #1679505739

Holdet. Foto: © Peter Wendelboe.

Med Lisbet Dahl i spidsen og James Price som kapelmester vender Tivolirevyen nu tilbage med et brag af et show i Tivoli i sommeren 2023, hvor du godt kan tage dine veltrænede lattermuskler med.
Fra 1. juni - 16. juli

Tivolirevyen har det hele og byder på skarp satire, højt humør og imponerende parodier kombineret med skuespil, sange og politiske viser. Det bliver festligt og fornøjeligt i et show, der både består af stolte traditioner og fornyelse.

Glæd dig til at opleve Lisbet Dahl og James Price sammen med de erfarne revyskuespillere Andreas Bo og Carsten Svendsen samt revydebutanterne Linda P. og dansk teaters nye unge stjerne, Nicolai Jørgensen, når de sammen indtager Glassalen fra den 1. juni 2023.

Velkommen til revy, som du kender og elsker den.

 

Læs Mere
Torben Træsko er udnævnt til Ridder af Dannebrog
Lagt på nettet 22/3 2023 kl. 18:08 #1679504926

Det bliver spændende at se hvad Cirkusrevyen på Dyrehavsbakken kan stille op i år, da de mangler både Ulf Pilgaard og Lisbeth Dahl.

Men marts måneds nyhed er, at direktør Torben Træsko blev udnævnt til Ridder af Dannebrog den 6. marts. (Tryk på "Læs Mere" længere nede på siden for at høre mere om ridderkorset.)

Cirkusrevyen byder i 2023 på et hold med både erfaring fra det historiske, grønne telt samt to nye ansigter. Bodil Jørgensen og Mads Knarreborg får debut i Cirkusrevyen, når, når de sammen med Niels Olsen, Niels Ellegaard og Merete Mærkedahl går på scenen fra den 8. maj 2023.

"Vi har sammensat et hold, der repræsenterer tradition og fornyelse i Cirkusrevyen. Der er skuespillere, der gennem de sidste mange år har stået på scenen i teltet, som vi har krydret med helt nye kræfter i Cirkusrevy-sammenhæng. Sammen med vores nye instruktør og kapelmester er Cirkusrevyen 2023 i trygge hænder, og jeg glæder mig meget til at se, hvad holdet byder på," siger Cirkusrevyens direktør Torben "Træsko" Pedersen.

Niels Olsens hustru,Joy-Maria Frederiksen, bliver ny instruktør for Cirkusrevyen i 2023. Allerede sidste år fik Joy en prøve på, hvordan instruktørrollen er, da hun hjalp til efter Lisbet Dahls sygemelding kort før premieren. Joy-Maria Frederiksen har blandt andet instrueret revyerne i Tivoli og Odense, og i 1980erne stod Joy selv på scenen i teltet som danser.

"Jeg glæder mig til at overtage stafetten og videreføre de stolte traditioner i Cirkusrevyen. Det er en stor opgave at overtage efter Lisbet Dahl, der har været med til at forme revyen til det, den er i dag. Jeg ser frem til at sætte mit præg på den fantastiske og vigtige kulturinstitution, som Cirkusrevyen er, og jeg kan næsten ikke vente med at komme i gang," siger Joy-Maria Frederiksen.

Cirkusrevyen 2023 har premiere torsdag den 11. maj 2023 og spiller frem til den 27. august 2023.

Torben "Træsko" Pedersen udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen

Det var en stolt og meget rørt direktør for Cirkusrevyen, som søndag eftermiddag blev dekoreret med en af landets fornemmeste anerkendelser, Dannebrogsordenen.

Udnævnelsen skete i forbindelse med Revy Danmarks årlige generalforsamling i København, hvor kollegerne i den grad tog fusen på den intetanende Torben Pedersen.

Hyldesten startede med en fællessang skrevet af Leif Maibom, der er tidligere direktør for Sønderborg Sommerrevy. Sangen var en omskrevet udgave af "Jeg har aldrig fået noget" fra Cirkusrevyen 1953, og i Leif Maiboms udgave andre revydirektørers priser fremhævet, mens Torben "aldrig har fået noget." Herefter kunne formanden for Revy Danmark, Lars Arvad, på vegne af Hendes Majestæt Dronningen overrække Torben Pedersen Ridderkorset til stor jubel for landets revydirektører, der fortsatte med fællessang på "Klampenborgvisen", der er en fast tradition i Cirkusrevyen ved store begivenheder.
 

Læs Mere
Sønderborg Sommerrevy
Lagt på nettet 22/3 2023 kl. 17:59 #1679504387

Sønderborg Sommer Revys Show
Hold 2023 består af

JESPER LUNDGAARD
Vi plejer at kalde ham, “Revyens svar på Dario Campeotte”.

Han har så meget glimt i øjet og kan smelte pigehjerter i alle aldre. Og så er han sådan en grinebider.

De sidste to år har han væltet revyhuset i Sønderborg. Han er nemlig helt vildt sjov. I øvrigt synger han super fedt. Han synger jo både Sinatra og Elvis, når han ikke spiller revy.


METTE MARCKMANN
Hurraaaa… Sønderborg Sommer Revy Show, nu med sønderjyde!

Mette er fra sit år 2 vokset op i Høruphav, og hun er fast gæst til Ringriderfesten! For: én gang sønderjyde, altid sønderjyde. Hun kan være sjov på sønderjysk, også for dem, der ikke forstår sønderjysk. Mette har spillet masser af revy. Sidst i Odense Sommerrevy.

Hun er en fremragende fortolker af sangerinden Trilles sange. Og så er hun så god at grine sammen med.

KARSTEN JANSFORT
Ham her, er hele revy-Danmark enige om, er en af vores allerbedste revyskuespillere! Og der var voldsom slåskamp om at få ham i 2023. Men selvfølge: Sønderborg vandt!

Han kan det hele … sjov, skæg, farlig, velsyngende, satirisk, samt verdens bedste kollega.
Det er et kvalitetsstempel at have ham med på holdet … Så er han fantastisk til at bygge terrasser … så er der nogen der mangler – en ny terrasse?

TEIT SAMSØ
Første gang revyen fik øje på ham, var han iført et kamelkostume… Det var i musicalen Aladdin på Fredericia Musical Teater. Og allerede der vidste vi, at han en dag kom til at spille revy her i Sønderborg. Sangen fejler ikke noget. Han spillede hovedrollen i musicalen Seebach og turnerer idag med sit eget orkester “Under Stjernerne”.

Vi vil æde vores gamle hatte og I må kalde os Mads og påstå at vi er sorthåret, hvis ikke han bliver Danmarks nye revystjerne …

THOMAS PAKULA
Thomas er Danmarks bedste revykomponist, arrangør og kapelmester, basta!! Og det er ikke bare noget, vi synes. Det synes hele revy-Danmark. For hans musik lyder ikke bare som en gammel revyvise fra 40’erne. Han er en funky fætter. Han er ikke den højeste, men hvad betyder det, når det han laver, bare når nye højder. Og der er heller intet, der vokser ham over hovedet… det skulle da lige være hans søn.

JEANNE BOEL
Fru Boel er med igen i år!

 

Læs Mere
Odense Sommerrevy
Lagt på nettet 22/3 2023 kl. 17:45 #1679503555

"- Det er en meget stor fornøjelse at byde velkommen til Odense Sommerrevys syvende sæson," siger revyens direktør, Lars Arvad.

" -At vi er blevet en solid tradition for mange gæster, viser det store forsalg af billetter til sæson 2023. Vi anstrenger os hvert år for at levere den bedste revy nogensinde og den kommende sæson er ingen undtagelse. Det er både angstprovokerende og en kæmpe drivkraft, som vi alle i Odense Sommerrevy står på mål for.

På scenen i sæson 2023 har vi imidlertid seks erfarne revyskuespillere, som sammen og hver for sig kan revykunsten. Det vil sige bygge op, skabe historie og levere en pointe på bare 3 minutter. Det giver netop plads til, at vi kan udfordre os selv og dermed sætte nye højder for revy. Den kommende sæson bliver derfor en særdeles stærk revy.

Så når bøgen springer ud på Engen i Odense til foråret, glæder jeg mig til igen at byde indenfor til revy i teltet."

Lars Arvad, Revydirektør

 

Læs Mere