Teater, Cirkus & Revy
Cirkuspris til direktør Marianne Deleuran
Lagt på nettet 23/8 2023 kl. 14:24 #1692793446

Søndag fik Marianne Deleuran fra Cirkus Mascot Den Danske Cirkuspris.

"- Hun får den, fordi hun driver en pæn og sober cirkusforretning", sadge formanden i foreningen Den Danske Cirkuspris, Ole Simonsen, ved prisoverrækkelsen.

Det fortæller Agnete Louise Enoch, som overværede begivenheden, til Nettavisen kanalblokhus.dk

Det var ikke en del af planen, da Marianne Deleuran mødte Jess, men et skab med tryllerekvisitter satte gang i fremtidsplanerne.

Hædersprisen har til formål at sætte fokus på cirkus som en del af det danske kulturliv og kulturarv.

I år er prisen et maleri af den danske maler Viggo Salting, der har specialiseret sig i klovnebilleder.

"- Marianne Deleura besøger mange byer, også de helt små og kommer ud til udkantsdanmark", siger Ole Simonsen og tilføjer, at Cirkus Mascot er begyndt at turnere i sportshaller som et alternativ til telt.

Da Marianne Deleuran mødte Jess i 1987, vidste hun ikke, at han kunne trylle. Det opdagede hun ved et tilfælde, og det var starten på en karriere i cirkusverdenen, hvor parret turnerede med trylleri og fik cirkusarbejde.

I 1994 gik drømmen i opfyldelse, og Cirkus Mascot blev født.

Parret er ikke længere sammen, og i dag driver Marianne Deleuran cirkusset med sin søn Daniel.

Udover hædersprisen er der uddelt en pris for årets bedste nummer og årets talent.

For at komme i betragtning skal artisten eller gruppen have optrådt i Danmark i perioden siden seneste prisuddeling.

Årets bedste nummer er kendt i cirkushistorien. Det er en optræden, som enkelte gange har haft tragiske udfald, siger Ole Simonsen.

"- Vi har aldrig før i Danmark set nogle, der går syv mand høj på tårnline," siger Ole Simonsen.

Prisen og 500 euro (cirka 3700 kroner) går derfor til gruppen Los Ortiz for dens tårnlinenummer, hvor gruppen danser på en tynd line flere meter over manegen.

Karel "Kaya" Janaček er årets talent og modtager 1300 euro (cirka 9700 kroner). Han er ottende generation af en kendt tjekkisk artistfamilie.

Indsatsprisen går til dagens lokation, Cirkusmuseet i Hvidovre, for at have gjort en særlig indsats for at øge kendskabet til cirkus og artisteri. Det modtager også et maleri af Viggo Salting.

Den Danske Cirkuspris blev uddelt første gang i 1968 og igen året efter. Frem til 2016 stoppede prisuddelingen af uvisse årsager, men er siden blevet genoptaget.


 

Læs Mere
Jan Schou årets revy æreskunstner
Lagt på nettet 21/8 2023 kl. 15:03 #1692623035

Søndag aften stod Jan Scchou på scenen i Cirkusrevyens telt på Dyrehavsbakken og modtog prisen som årets Æreskunstner.

Mandag morgen rejste han til Grækenland på en uges ferie. Det har derfor ikke været muligt at få et interview med ham til kunstnyt i dagens anledning.

Men vi bringer herover en amatøroptagelse af søndag aftens udnævnelse.

Desuden udnævtes blandt andet:

ÅRETS TALENTPRIS:
TEIT SAMSØ, SØNDERBORG SOMMER REVY SHOW
Vælges af juryen
Prisen sponsoreres af Dansk Solistforbund

REVYPRISEN 2023:
SANNE FALK
Indstilles af forestillingens producer og medproducere og kåret af Skuespillerforeningen.
Prisen sponsoreres af Varelotteriet


ÅRETS TALENTPRIS:
TEIT SAMSØ, SØNDERBORG SOMMER REVY SHOW
Vælges af juryen
Prisen sponsoreres af Dansk Solistforbund

REVYPRISEN 2023:
SANNE FALK
Indstilles af forestillingens producer og medproducere og kåret af Skuespillerforeningen.
Prisen sponsoreres af Varelotteriet 

Læs Mere
Nakskov-revy i nye lokaler
Lagt på nettet 11/8 2023 kl. 11:47 #1691747235

Sidste år fik Nakskov sin egen, professionelle sommerrevy med skuespilleren Thomas Findval Sølvskov som direktør, primus motor og medvirkende solist. Den klarede lige akkurat de svære økonomiske skær, og i år gælder det så den vanskelige 2’er, som man jo siger.

I år overskygger engagementet og energien kvaliteten ivanden udgave af den lollandske sommerrevy i Nakskov", siger vor sædvanelige anmelder, Morten Buckhøj.

Han giver revyen tre stjerner
(* * *)

Han fik desværre ikke set revyen sidste år, men han forstår fra pålidelig kilde, at en hel del er opgraderet siden da. Først og fremmest er revyen rykket ind i byens fine, centrale Hotel Harmonien, hvor den helt nyrenoverede Store sal danner en både god og smuk ramme om revyen.

Her har mange lokale har trådt danseskoene på Frk. Marie Andresens danseskole, så det kalder minderne frem hos mangen en nakskovit.

Efter ønske fra publikum serveres der nu også mad inden forestillingen, og hotellets ambitiøse restaurant Surt & Sødt skal have stor ros for også at kunne lave en jævn favoritspise som Stegt flæsk, så god at englene synger. Gode friske sommerdesserter kan tilkøbes.

Læs hele Morten Buckhøjs anmeldelse her.
 

Læs Mere
Tordnende veloplagt sommersjov under åben himmel i Holbæk
Lagt på nettet 10/8 2023 kl. 23:18 #1691702339

Et tordnende veloplagt sommersjov havde premiere under åben himmel i Holbæk Museums gård i går, skriver Morten Buckhøj i sin anmeldelse og giver showet fem stjerner.

*****

"- Friluftsteater kan være en udfordrende affære i denne sommer, hvor regn, blæst og torden synes at være reglen snarere end undtagelsen. Men trods truende skyer og udsigten til en byge eller to, så må man ikke snyde sig selv for en tur til Holbæk Museums gård og Sjællands Teaters efterhånden traditionsrige sommerunderholdning", skriver Morten Buckhøj.

"- For årets forestilling ”Dracula og det store blodbank-gebyr” er tordnende veloplagt, og grinene kommer mere i kaskader end i spredte byger.

Det er Rasmus Krogsgaard, der har skrevet løjerne i år, og selvom han ganske nøje følger teatrets tradition for at blande en velkendt litterær klassiker med aktuel samfundssatire og det rene og skære gak, så synes teksten at være en klædelig opgradering i forhold til tidligere, hvor lige lovlig meget afhang af de medvirkendes evne til at pjatte latteren hjem.

Krogsgaard får faktisk fortalt en historie, som i nogenlunde rene træk følger Bram Stokers forlæg. Han får faktisk skrevet karakterer, som ikke kun er karikaturer, og så er han først og fremmest skarp i satiren, som kun de bedste af de bedste revyforfattere er det.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her.
 

Læs Mere
Spilleglæden stråler ved dilettantforestilling
Lagt på nettet 6/8 2023 kl. 16:08 #1691330890

Foto: © Lisbeth Bech.

34 medlemmer af Hammermøllens Teatergruppe opfører frem til den 12. august 2023 på friluftsscenen ved Hammermøllen i Ålsgårde skuespillet ”En fri mand” af Ulrik Schwartz og Rasmus Mark Pedersen.

To af forestillingerne tegnsprogstolkes, og én synstolkes.

"- Alle medvirkende er amatører, og ikke helt den slags amatører, som man mange steder ser medvirke i lokale sommerspil, men nærmere det man i gamle dage kaldte for ’dilettanter’. Der er næppe mange af forestillingens medvirkende, der går eller har gået med en skjult drøm om at gøre karriere udi dramatikken, men de går til opgaven med liv og sjæl, det skal de have.

Spilleglæden stråler fra den smukt beliggende scene, og spreder livsglæde på publikumspodiet, hvor der både smiles, grines og jubles begejstret undervejs", skriver Morten Buckhøj i sin anmeldelse.

Instruktion: Marie Louise Cornelius. Koreografi: Anja Holmstrup Koch. Sangcoach: Ulrik Schwartz. Musikproducer: Emil Balle Petersen. Kostumer: Hanne Højland og Mette Conradsen.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her.
 

Læs Mere
Musens Sang på Stevns
Lagt på nettet 2/8 2023 kl. 06:21 #1690950087

"- Stevns Sommerspils første forestilling på Gjorslev Slot er den udødelige og elskelige klassiker ”Mød mig på Cassiopeia”, som nok skal blive en succes," skriver anmelderen Morten Buckhøj.

* * * *

”Musens sang”, ”Flyv med”, ”Gå ud og gå en tur” og naturligvis ”Den allersidste dans” er alle sange, som tilhører den danske sangskat, og alle indgår – sammen med en håndfuld andre næsten lige så velkendte og smukke sange – i musikkomedien ”Mød mig på Cassiopeia”.

Kai Normann Andersen komponerede musikken mens han i 1940’erne boede i en af de ejendomme, der hører til Gjorslev Slot på Stevns, så det er naturligvis fuldstændig indlysende, at netop denne forestilling skal være åbningsforestilling for det nye Stevns Sommerspil.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her.
 

Læs Mere
Kan man lave en musical over en nulevende dronnings liv?
Lagt på nettet 2/8 2023 kl. 06:10 #1690949444

"- Kan man lave en musical over vores nulevende dronnings liv? Musicalen Margrethe giver ikke et entydigt svar, eller gør den?" spørger Morten Buckhøj i sin anmeldelse.

Han giver forestillingen, som kan ses på Det Kongelige Teater samt i Odense og Aarhus, fire stjerner.

****

Det er makkerparret Sune Svanekier, Thomas Høg og Lasse Aagaard, der har fået idéen og skrevet musicalen, med inspiration i den britiske tv-serie ”The Crown”, som er blevet en gigantisk, international succes.

Den handlede også om dronningens (den britiske) liv, fra hendes pure ungdom frem til hendes alderdom, og blev også lanceret længe inden hendes død.

"- Når briterne kan fortælle deres dronnings livshistorie som tabloid tv-underholdning, mens hun endnu er i levende live, så kan vi vel også fortælle vores dronnings historie som musical?" spørger Morten Buckhøj på sin hjemmeside og fortsætter:

"- Det er det første spørgsmål. Og som skrevet indledningsvis, så svæver svaret fortsat lidt i det uvisse efter fredagens storslåede gallapremiere på – af alle steder – Det kgl. Teaters Gamle Scene.

Helt konkret er missionen jo lykkedes. Svanekier, Høg & Aagaard har skabt en godt to en halv time lang, episk fortælling om en lille pige med barnets naive drømme, hvis livsbane pludseligt forandres, og som vokser op, i en kort periode bliver afmålt oprørsk, men som livet igennem forbliver tro imod den pligt hun er blevet pålagt. Så tro, at det har sine ofre, både i forhold til kærligheden og i forholdet til hendes børn."

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her.
 

Læs Mere
Natasja i Operaen
Lagt på nettet 13/7 2023 kl. 17:18 #1690953514

Foto: © Morten Rygaard.

"- Fuldfed reggae- og rap-fest i Operaen i København er til seks stjerner, men replikkerne er så tåkrummende pinlige, at de burde være skrottet længe inden premieren," skriver Morten Buckhøj i sin anmeldelse.

Men han giver fordelingen 4 stjerner (* * * *).

"Natasja” er en forestilling om reggae- og rapfænomenet Natasja, som døde alt for ung, som blot 32-årig i 2007 i en bilulykke på Jamaica. Hun var inden da nærmest lige slået igennem, som man sagde i musikbranchen dengang, med et talent, der rakte langt ud over genrens grænser. Hun skrev formidable, nærværende, personlige og politisk skarpe tekster, og optrådte med en charme og et udtryk, der gjorde hende til hvad Nik & Jay ville kalde en ægte artist. Hendes sange holder endnu. 100 procent.


Forestillingen spiller i Operaen til 3. august.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her.
 

Læs Mere
Rottefælden 2023
Lagt på nettet 8/6 2023 kl. 16:34 #1690950851

Tommy Kenter fejrer 50-års jubilæum med at medvirke i Svendborg Sommerrevy Rottefælden, præcis 10 år efter at han sidst spillede revy (Revyperler 2013).

"- På papiret er det et scoop for revyens direktørpar Christine Astrid og Mikkel Schrøder, og der er sikkert også blevet solgt godt med billetter på hans navn, men selvom Tommy Kenter besidder en uforlignelig og egentlig temmelig udefinerbar charme, så er der ikke alene tale om et gensyn med ham, men også med nogle af hans gamle karakterer og numre," skriver anmeldelderen Morten Buckhøj på sin hjemmeside og fortsætter:

"- Det kunne så endda godt gå an, bevares det ville ikke være første gang en ældre revyskuespiller lod sig hylde for og med sin fortids dyder, men gensynet med Kenters temmelig gamle karakterer og lige så gamle vittigheder, er desværre ikke det eneste genbrug – af konkrete numre eller af velkendte idéer – i dette års revy.

Den sydfynske revys talisman, Jan Schou, laver igen både sin Dronning Margrethe-parodi, i år med en meget lidt morsom tekst af Leif Maibom, og gentager såmænd også sin kiksede refrænsanger Henning, som ikke er nær så morsom som sidste år, eller forrige gang for den sags skyld. Sammen med Tommy Kenter laver Schou en plejehjemssketch, som er set både i Vinterrevyen i Nykøbing Falster og i Christine Astrid/Mikkel Schrøders egen Aarhus revy dette forår, og hele ensemblet åbner anden akt med at suge de sidste dråber blod ud af parodi klichéer som Lars Lilholt, Rasmus Seebach, Anne Linnet og Jørgen Leth m.m.fl., denne gang pakket ind som en støttekoncert for Irma.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her.
 

Læs Mere
Gammeldags revy i Glassalen
Lagt på nettet 2/6 2023 kl. 09:39 #1685691593

Publikum elsker Lisbet Dahl. Hun indleder sit og Tivoli revyens comeback til bragende applaus, og ikke et øje er tørt, når resten af revyholdet: Linda P., Carsten Svendsen, Andreas Bo og Nicolai Jørgensen i begyndelsen af revyens anden akt, iklædt ’I Love Lisbet’-merchandise, hylder hende som den levende revylegende, hun er.

Det skriver anmelderen Morten Buckhøj på sin hjemmeside.

Men han giver ikke årets revy mange stjerner: ***

Desværre viser årets Tivoli Revy, den første i Glassalen i syv år, at tiden synes at være løbet fra Lisbet Dahl og den revystil hun lærte at mestre af koryfæer som Preben Kaas og Dirch Passer. Mens andre revyer i disse år skuer frem i tiden stilmæssigt, skruer Dahl i Tivoli tiden bagud. Det er som at være til revy i 1980’erne. Få, men lange numre. Og en foruroligende mangel på originalitet, mener Morten Buckhøj.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her.
 

Læs Mere
Revyen i Helsingør
Lagt på nettet 1/6 2023 kl. 08:59 #1685689181

Den lille revy i Helsingør gør et friskt forsøg på at disrupte selve revygenren, og selvom bestemt ikke alt lykkes, så kommer man alligevel i mål med projektet.

Det skriver anmelderen Morten Buckhøj på sin hjemmeside mortenbuckhoj.dk, hvor han giver årets revy fire stjerner * * * *

Det er set før i landets revyer, at ’revyens unge mand’ introduceres som det friske pust, der skal give den aldrende og gammeldags revygenre fornyet ilt og nyt liv. I ét nummer.

Men det er sjældent set så konsekvent som i Revyen i Helsingør, der i år lader revydebutanten William Jacobsen Halken være forestillingens gennemgående disrupter – fra start til slut.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her..
 

Læs Mere
Zirkus Nemo med top-artister og gammelkendte figurer
Lagt på nettet 31/5 2023 kl. 03:55 #1685498137

Foto: © Peter Wendelboe.

Søren Østergaard havde - foruden de fleste af sine egne finurlige figurer - som altid internationale topartister med i teltet, da Zirkus Nemo tirsdag satte teltet op på Fjordmarken i Aalborg.

Her kan de ses de næste fem dage frem til den 4. juni, når turen går videre til Randers og Aarhus.

Zirkus Nemo er nu omtrent halvvejs igennem årets turné.


Foto: © Peter Wendelboe.

Køen ved indgangen var lang. Teltet var fuldt, af et livligt og begejstret publikum. Men det var svært at finde en lovlig parkeringsplads i området, da der både var cirkus og fodboldkamp i Aalborg.

Forestillingen var, som sædvanlig i Zirkus Nemo, en sjov, god, original og speciel oplevelse, og Deres udsendte medarbejder følte sig rigtig godt underholdt, og publikum, var levende og medrevet af den Østergaardsk inspirerede interaktion.

I år indledes forestillingen med, at Søren begynder at snakke løs om forestillingen i højtaleren ... ikke bag scenetæppet eller fra manegen ... men på vej ned ad trappen bagfra, mellem publikumsrækkerne, mens han præsenterer - ikke bare cirkusorkestret under ledelse af Øyvind Ougaard, som i år har fået to helt nye medlemmer, Peter Marott på trompet ...... og trommeslageren Kalle Mathiesen, som i øvrigt betjener bækkenet med en slibemaskine, - men også cirkus-tjenerne, som ikke bare fungerer som rekvisitører, men som naturlige, aktivt medvirkende i flere af forestillingens numre.

Den ene af tjenerne, Christian Mosbæk, mødte op uden uniform, hvorfor Søren Østergaard sendte ham ud for at klæde om. Da han vendte tilbage, var han iført et pigegarde-outfit med kort, hvid nederdel og lange hvide støvler, som han iøvrigt bibeholdt under resten af forestillingen.

Søren Østergaard havde på forhånd lovet, at stort set alle hans imaginære figurer i år ville deltage i programmet: "Smadremanden", der i øvrigt af hensyn til sprogpolitisk korrekthed i år var omdøbt til "Smadrepersonen", "Målermanden", "Manden med verdens længste venstrearm" og "Manden med verdens længste højre ben", "Manden der ikke kan fløjte, og som har gået på aftenkursus i 8 år for at lære "ikke at fløjte", "Bager-Jørgen", "Marianne" og alle de andre.

Derfor er forestillingen i år ordnet således, at hvert andet nummer er med én af Sørens figurer, og hvert andet nummer er et artistnummer.

Og artisterne er som sædvanlig i topklasse.

Håndstandsakrobaten Hector Yzquierdo, fra tidligere år kendt som den mandlige partner i Duo Solys, der i 2017 fik en "Reumert" for "Årets Specialitet" og i 2018 blev hædret med "Den Danske Cirkuspris" for sin fantastiske optræden netop i Cirkus Nemo, har en række repriser i løbet af forestillingen.Allerførst møder vi ham i et illusionsnummer, hvor han bistået af Christian Mosbæk og den tidligere søløve-dressør, Ingo Stiebner, kravler ind i en lodretstående kasse, der både gennemhulles og deles i to.

Senere møder vi ham i adskellige andre balancenumre.

Vi ser Zorè Espana i en flot entré i det, som i fagsproget hedder "Cyr Wheel" – en kæmpestor ring, som hun svinger rundt i med sig selv i midten.

Vi får besøg af Søren Østergaard-figuren "Marianne", der med bistand af Ingo Stiebner viser sine dresserede rotter.

Og det er virkelig rigtigt levende rotter, der farer rundt i manegen, klatrer op og ned ad stativer, går hen over broer og kaster sig ned i kasser. Til sidst klatrer én af dem op ad et tov til en flyvemaskine, der hænger højt oppe under teltets tag for at springe ud fra med faldskærm.

Med på turen i år er også et jonglørnummer i topklasse: Claudius Specht, som jonglerer med både kegler og bægre, som han smider op i luften og samler igen i det nederste bæger. Ufatteligt. Ham så vi senest hos Nemo i 2014.

Forestillingens artistiske topnummer var nok Duo Stauberti med "perch". Duoen består i dag af Dimitri Stauberti og hans niece Nancy.

De er 7. og 8. generation af en gammel tjekkisk cirkus-slægt og viderefører på bedste vis slægtens helt enestående balanceakt, et nummer, der i generationer er blevet udført af netop denne familie.

Højt under teltdugen, på toppen af en meget høj stang, en såkaldt "perch", anbragt på panden af hendes onkel Dimitri, udfører Nancy tilsyneladende ubesværet håndstand og andre balanceøvelser, mens Dimitri selv nede på gulvet kravler op ad to stiger.

I næste trick balancerer Dimitri igen en perch på panden, medens Nancy står på hovedet på toppen af perchen samtidig med, at hun med fødderne roterer en art vægtstang. Senere står hun på hovedet, medens Dimitri nede på gulvet sætter sig ned, drejer sig helt rundt og rejser sig op igen ... stadig med perchen på panden og niecen i toppen.

I sluttricket holder Dimitri balancen på en høj monocykel, medens han på panden balancerer en perch, samtidig med at han jonglerer med hele 5 kegler.

På toppen af perchen står Nancy i håndstand med benene i spagat.Dette imponerende sluttrick indbragte da også parret en sølvklovn i Monte Carlo i 2018, som det ses på billedet herover.

Nancys oldefar František Stauberti grundlagde sit eget Circus Standard og udviklede netop dette nummer.

Han oplærte sin datter Medina, der igen gav stafetten videre til sin datter. Det suveræne balancenummer er atter gået i arv, og det er Nancys mor, Enrica, som har oplært sin datter og Dimitri i den balancekunst, et imponeret publikum på Fjordmarken i Aalborg oplevede tirsdag aften.


Foto: © Peter Wendelboe.

I pausen hyggede publikum sig i den lune sommeraften på den grønne plæne midt mellem teltene i det lukkede område ved Limfjordens bred.


Foto: © Dorthe Wendelboe.

Og Netavisens udsendte medarbejder fik lejlighed til at stille Søren Østergaard det spørgsmål, om hvor "Bager Jørgen" køber sit wienerbrød.

Zirkus-direktøren bedyrede, at det skete altid hos lokale bagere.
Også de tarteletter, som dansede med i dette års nummer, var købt hos Kvickly på den anden side af gaden, lige over for det store cirkustelt.

Som noget usædvanligt i cirkus-sammenhæng, men ganske almindeligt i Zirkus Nemo, sluttede forestillingen med stående bifald fra publikum i det tætpakkede cirkustelt.

Når teltpælene trækkes op i Aalborg fortsætter turen videre gennem landet til

Randers 7. juni – 10. juni 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Juventusvej 15, 8960 Randers SØ.

Aarhus 13. juni – 2. juli 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Tangkrogen, 8000 Aarhus C

Svendborg 5. juli – 16. juli 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Christiansminde, 5700 Svendborg

Sakskøbing 19. juli – 22. juli 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Cirkuspladsen, 4990 Sakskøbing

Køge 25. juli – 29. juli 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Cirkuspladsen, 4600 Køge

Nykøbing Sj. 1. aug. – 6. aug. 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Boldbanen, 4500 Nykøbing Sj.

Charlottenlund 9. aug. – 3. sep. 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Charlottenlund Fort, 2920 Charlottenlund

Odense 13. sep. – 17. sep. 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Dyrskuepladsen, 5250 Odense.
 

Læs Mere
Musikalsk satire, absurd humor og legesyg poesi i Odense
Lagt på nettet 30/5 2023 kl. 08:47 #1685688449

Der er både dagsaktuel og swingende musikalsk satire, absurd humor og legesyg poesi i Odense Sommerrevy. Noget for enhver smag; både den gode og den dårlige.

Det skriver anmelderen Morten Buckhøj på sin hjemmeside mortenbuckhoj.dk, hvor han giver årets revy fire stjerner * * * *

Odenses revykonge Lars Arvad optræder igen-igen som håndboldlandstræner Nicolai Jacobsen i det imponerende revytelt på Engen. Denne gang coacher han den nye regering, og det er edderhyleme et øøøøhhhhh dårligt hold, der slet ikke benytter fløjene! Et sjovt bud på nyt liv til en godt brugt karakter.


Det skriver anmelderen Morten Buckhøj på sin hjemmeside mortenbuckhoj.dk, hvor han giver årets revy fire stjerner * * * *

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses i Ekstra Bladet og på hans egen hjemmeside..

 

Læs Mere
Ragnarok i Dyrehaven
Lagt på nettet 24/5 2023 kl. 09:19 #1685690361

Det er storslået flot stadionteater, som Det Kgl. Teater byder på i Dyrehaven. Intet mindre. Især efter pausen, når mørket har sænket sig over Ulvedalene i Dyrehaven, og lysdesigneren Ulrik Gad får lov at leve sine vildeste drømme ud på det største af alle teaterlærreder herhjemme.

Det skriver anmelderen Morten Buckhøj på sin hjemmeside mortenbuckhoj.dk, hvor han giver forestillingen fire stjerner * * * *

”Ragnarok” er et inferno af lyseffekter, der på smukkeste vis udnytter skovens træer, og skaber skygger, uhygge og drama for alle pengene. Meget flottere kan det ikke gøres, og når instruktør Heinrich Christensen så også på glimrende vis får kombineret det dramatiske taleteater med Amalie Bruuns alias Myrkurs buldrende intense, tungt bankende rockmusik og tilsætter showet et hold fremragende nycirkus-artister, så bliver det et ganske formidabelt show.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses her..
 

Læs Mere
Manden der ikke kan fløjte
Lagt på nettet 18/5 2023 kl. 15:41 #1684533707Når Zirkusdirektør Søren Østergaard rammer 14 danske byer med "Det store Zirkus Nemo Classic show", bliver det med flere af de kendte og elskede karakterer på programmet end nogensinde før, skriver han på showets hjemmeside.

Han har netop offentliggjort denne lille smagsprøve på sæson 2023.

"- For publikum kommer det til at betyde, at hver aften vil føles som et rekordforsøg i latterkrampe, gys og kostumeskift, og direktøren overvejer at få installeret en svingdør i sin garderobe," skriver Søren Østergaard.

Der vil bl.a. blive mulighed for at stifte bekendtskab med gamle kendinge som Målermanden, Marianne, Baglænsmanden, Bager Jørgen, Manden der ikke kan fløjte, Kim Tim, Smadremanden og mange flere.

”- Hvert år skal jeg træffe en beslutning om, hvem af karaktererne der skal være en del af forestillingen, og hvert år er der nogen, jeg desværre må vælge fra. I år har jeg taget konsekvensen, så stort set alle, med nogle få undtagelser, er med,” siger Zirkusdirektør Søren Østergaard.

Derudover har direktøren selvfølgelig igen i år været ude og hyre nogle af verdens dygtigste artister, heriblandt halsbrækkende akrobatik fra Duo Stauberti, tempojongløren Claudius Specht og akrobaterne Duo Flash. Zoré España er klar til at fortrylle publikum i sit hjul, og sidst, men absolut ikke mindst optræder akrobaten Hector, kendt af inkarnerede Nemo fans som den stærke mand fra Duo Solys.

"- Zirkus Nemo er Danmarks eneste Zirkus for voksne og anbefales ikke for børn under 10 år," skriver Søren Østergaard.

Årets tourné byder også på en anden nyhed: Man besøger også Køge, hvor de aldrig har været før, men som de glæder sig rigtig meget til at besøge.

Og så er en gammel kending kommet tilbage efter tre års pause, nemlig Sakskøbing.

Zirkus Nemo 2023 havde premiere i Horsens 29. april, og fortsætter sommereb over i følgende byer:

Viborg 23. - 27. maj 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Paradepladsen, 8800 Viborg

Aalborg 30. maj – 4. juni 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Fjordmarken, 9000 Aalborg

Randers 7. juni – 10. juni 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Juventusvej 15, 8960 Randers SØ.

Aarhus 13. juni – 2. juli 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Tangkrogen, 8000 Aarhus C

Svendborg 5. juli – 16. juli 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Christiansminde, 5700 Svendborg

Sakskøbing 19. juli – 22. juli 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Cirkuspladsen, 4990 Sakskøbing

Køge 25. juli – 29. juli 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Cirkuspladsen, 4600 Køge

Nykøbing Sj. 1. aug. – 6. aug. 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Boldbanen, 4500 Nykøbing Sj.

Charlottenlund 9. aug. – 3. sep. 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Charlottenlund Fort, 2920 Charlottenlund

Odense 13. sep. – 17. sep. 2023
Kl. 16.00 / 19.30
Dyrskuepladsen, 5250 Odense
 

Læs Mere
Cirkusrevyen 2023: bedste Bakke-revy i mange år
Lagt på nettet 13/5 2023 kl. 18:41 #1683996119

Nyt kunstnerisk hold triumferer på Bakken med den bedste Cirkusrevy i årevis.

Det skriver anmelderen Morten Buckhøj på sin hjemmeside mortenbuckhoj.dk, hvor han giver årets revy seks stjerner * * * * * *

"- Glem alt om Lisbet og Ulf, om Ryskjær, om Kaas og hans kræs, og ja, glem endda Dirch i hoppegyngen," skriver Morten Buckhøj og fortsætter:

"- Cirkusrevyen 2023 er den bedste Bakke-revy i mange, mange år. En sprudlende fornyelse af en genre, som gang på gang er dømt død, men som altid vender stærkt tilbage.

Morten Buckhøjs anmeldelse kan ses i Ekstra Bladet og på hans egen hjemmeside..
 

Læs Mere
Her er skuespillerne i musicalen Matador
Lagt på nettet 10/5 2023 kl. 13:45 #1683724426

Herover ses hovedcastet i musicalen "Matador", der får premiere 15. februar 2024.

Billedet er netop blevet offentliggjort. Yderst fra venstre Daimi Gentle (fru Fernando Møhge), Ragnhild Kaasgaard (Misse Møhge), Annette Heick (Elisabeth Friis), Carsten Svendsen (Kristen Skjern), Line Krogholm (Katrine Larsen), Gordon Kennedy (grisehandler Larsen), Søren Torpegaard Lund (Daniel Skjern), Lea Thiim Harder (Ingeborg), Nicolai Jørgensen (Mads Skjern), Nanna Rossen (Ellen Skjern), René Wormark (Ulrik Varnæs), Marie Dalsgaard (Maude Varnæs), Jon Lange (Hans Christian Varnæs) og Alberte Kyst (Regitze Warnæs).

Pr-foto: Miklos Szabo/Hele Danmarks Musicalteater/pr-foto/Free

Musicalen udspringer af Lise Nørgaards værk og bliver suppleret med en række nye scener, situationer og dialoger, skabt specielt til den.

Historien, replikkerne og persongalleriet er velkendte. Men ansigterne er helt nye i den kommende musicalversion af kultklassikeren "Matador".

Der er nu blevet sat navne på, hvem der skal spille de ikoniske karakterer i den syngende version, som får premiere 15. februar 2024 i Falkoner Salen på Frederiksberg.

Annette Heick indtager Helle Virkners rolle som Elisabeth Friis. Grisehandler Larsen, der i sin tid blev portrætteret af Buster Larsen, spilles nu af Gordon Kennedy, mens Daimi Gentle bliver den nye fru Fernando Møhge. En rolle, der blev udødeliggjort af Karen Berg i sin tid.

Det fortæller produktionssamarbejdet "Hele Danmarks Musicalteater" i en pressemeddelelse.


Foto: © Miklos Szabo/Hele Danmarks Musicalteater/pr-foto/Free.

Musicalen begynder ligesom Tv-serien med, at Mads Skjern - der i tv-serien blev spillet af Jørgen Buckhøj - ankommer til Korsbæk. I musicalen indtager Nikolai Jørgensen rollen. Han danner på scenen par med Ingeborg i skikkelse af Lea Thiim Harder. En rolle, der i sin tid blev spillet af Ghita Nørby.

Den nye musical er skabt med velsignelse fra "Matadors" moder, Lise Nørgaard, som stod bag serien, der havde premiere i 1978.

Hun nåede inden sin død i januar 2023 at skrive på musicalmanuskriptet sammen med de to Oscar-vindende stjerneinstruktører Susanne Bier og Anders Thomas Jensen.

"- Det har været en stor glæde for mig at kunne bidrage til, at der blev skabt noget nyt, der bygger på noget, som jeg skrev for længe siden," sagde Lise Nørgaard i sensommeren 2022.

"- Vi har haft det utroligt hyggeligt og sjovt. Og jeg kan kun sige, at publikum virkelig kan glæde sig," lød det fra Lise Nørgaard i et citat, der først blev offentliggjort, da musicalen blev præsenteret i februar.

"- Publikum kan se frem til at opleve nogle store duetter mellem Nicolai Jørgensen og Lea Thiim Harder," lyder det i pressemeddelelsen.

I musicalen vil der også være fokus på kærlighedsforholdet mellem Elisabeth Friis og Mads Skjerns bror, Kristen, som spilles af Carsten Svendsen, der dermed træder i Jesper Langbergs fodspor.

Også Misse og Fernando Møhge får fremtrædende roller, lyder det.

Familien Varnæs` Hans Christian og Maude, der i serien blev skildret af Holger Juul Hansen og Malene Schwartz, spilles af Jon Lange og Marie Dalsgaard.

Endelig skal den dansk-svenske gårdhund Chili spille Kvik.

Sangene bliver kreeret af popstjernen Burhan G og den kendte grandprix-sangskriver Lise Cabble.

"Matador" har været sat op som musical før. Men den nye musical har intet at gøre med den fra 2007, oplyser "Hele Danmarks Musicalteater".

Den nye musical får premiere 15. februar 2024 i Falkoner Salen på Frederiksberg. Derefter opføres den på Musikteatret Holstebro fra 17. april 2024 og på Vejle Musikteater fra 2. maj 2024.
 

Læs Mere
Odenses revykonge coacher SVR-regeringen
Lagt på nettet 6/5 2023 kl. 17:01 #1683998509

"- Odenses revykonge Lars Arvad optræder igen-igen som håndboldlandstræner Nicolai Jacobsen i det imponerende revytelt på Engen. Denne gang coacher han den nye regering, og det er edderhyleme et øøøøhhhhh dårligt hold, der slet ikke benytter fløjene! Et sjovt bud på nyt liv til en godt brugt karakter."

Det skriver teateranmelderen Morten Buckhøj.

"- Odenses revy har vokseværk, og har nu seks skuespillere på scenen. Den bedste transfer – for nu at blive i sportsterminologien – er Henrik Lykkegaard, hentet i Cirkusrevyen og en uovertruffen gevinst," fortsætter Morten Buckhøj.

"- Hvad enten han er en præst, der foretager en begravelse af Buller47 over Facebooks chat, er stresset fængselsbetjent på overarbejde eller fodboldglad ægtemand – både på hjemmearbejdsplads og tvungen barsel. Lykkegaard er indbegrebet af bundsolid."

https://www.mortenbuckhoj.dk/
 

Læs Mere
EVITA fik nyt liv på Aarhus Teater
Lagt på nettet 5/5 2023 kl. 17:59 #1683997140

Ofte er det først når de ’gamle’ musicals bliver set med friske, nye øjne, at deres kvaliteter for alvor træder frem. Sådan er det bestemt også med Tim Rice og Andrew Lloyd Webbers ”Evita”, som blev skabt sidst i 1978’erne, og
havde premiere i ny udgave på Aarhus teater 3. maj 2023.

"- Her har instruktøren Sara Cronberg i tæt samarbejde med koreografen Melker Sörensen og scenografen Franciska Zahle i den grad har givet ”Evita” en ny og moderne vitalitet.

Med et stramt koreograferet ensemble som kontinuerligt omdrejningspunkt, skaber trioen en gennemført vellykket forestilling, som til dels flytter fokus fra at handle om én person, til at handle om dem, folket, der skabte hendes succes."

Sådan skriver anmelderen Morten Buckhøj.


Se hele Morten Buckhøjs anmeldelse på HER.

Se også foromtalen her.
 

Læs Mere
Sara Viktoria Bjerregaard synger EVITA i Aarhus
Lagt på nettet 1/5 2023 kl. 20:13 #1682964836

Onsdag den 3. maj har Aarhus Teater premiere på musicalen EVITA om kvinden, der bliver gift med præsidenten og selv bliver vicepræsident.

EVITA fortæller den fængslende historie om argentinske Eva Perón (1919-1952), der som Sydamerikas Askepot steg op fra den ludfattige underklasse og blev landets feterede førstedame, gift med præsidenten Juan Perón.

Født i fattigdom og med en skuespillerkarriere som afsæt blev hun en indflydelsesrig politiker, aktivist og filantrop. Elsket af folket, men også en magtfuld folkeforfører via sit ægteskab og talent for selviscenesættelse.

Musik og tekster til "Evita", der inkluderer den ikoniske "Don’t Cry for Me Argentina", er skabt af musicalkongerne Tim Rice og Andrew Lloyd Webber. De stod også bag "Jesus Christ Superstar" og har modtaget en regn af priser gennem årene. Den succesrige musical er filmatiseret med Madonna og Antonio Banderas i hovedrollerne.

Ligesom "Jesus Christ Superstar" fik dansk premiere på en skole i Silkeborg, (i øvrigt under ledelse af Kunstnyts nuværende redaktør) kun et halvt år efter verdenspremieren på Broadway i påsken 1971, blev også "Evita" opført første gang i Danmark i 1980 som en amatørforestilling på Hjørring Gymnasium, instrueret af Helge Reinhardt.

"Evita" startede egentlig som et dobbeltalbum, inden den kom på scenen. "Evita" blev sunget af Julie Covington, som sagde nej tak til rollen, da "Evita" skulles sættes op i London i 1978. Paul Jones var Peron, og Colm Wilkinson var Che. I rollen som Perons elskerinde, der smides ud, havde man Barbara Dickson.

Da musicalen havde premiere i London, blev rollen som Eva Peron (Evita) det helt store gennembrud for Elaine Paige. Joss Ackland var Peron, og David Essex var Che.

I genopsætningen fra 2006 medvirkede Elena Roger (Som Evita) og Philip Quast (Som Juan Perón).

Da Musicalen blev sat op på Broadway, var det Patti LuPone, der var Evita, og Mandy Patinkin som Che. Bob Gunton var Peron

I Aarhus bliver det Sara Viktoria Bjerregaard, der synger
den ikoniske "Don’t Cry for Me Argentina".

Hun er tidligere brændt igennem i teatrets opførelser af "Lazarus" og "Den unge Werthers lidelser", som indbragte hende en Reumert-nominering i kategorien som Årets Kvindelige Hovedrolle.

Sara Viktoria Bjerregaard er også kendt fra Bille Augusts film Lykke-Per.
 

Læs Mere
Medarbejdersamtalen på vrangen
Lagt på nettet 28/4 2023 kl. 23:25 #1682969128Det starter egebtkigt ret uskyldigt. Foto: © Allan Thoft.

Lørdag 29. april havde Aalborg Teaters mindste scene premiere på "Medarbejderudviklingssamtalen", et veloplagt, morsomt og velspillet lystspil ledsaget af underfundig musik og med pointer, der rammer plet i tidens udfordringer på arbejdsmarkedet.

De tre medvirkende i dette musikalske kammerspil om, hvordan en medarbejderudviklingssamtale - i daglig tale kaldt "MUS" - kan løbe helt af sporet og slutte med et helt andet udfald end det var tanken, udvikler sig morsomt og grotesk.

Men den lille farce sætter også tanker og reflektioner i gang om, hvordan vi indretter os på arbejdsmarkedet, så alle kan være der.

Vibeke er lige kommet tilbage på jobbet som koordinator efter barsel, da Iben indkalder til MUS. Der har været noget uro, for mens Vibeke som udgangspunkt skulle erstattes af en vikar, har det i stedet for været Iben, der har passet jobbet. Vibeke føler sig nu ikke specielt tryg i ansættelsen. Og det bliver være.

Det nye planlægningsværktøj, "Plan X-appen", viser sig at være designet til at afløse Vibeke i rollen som koordinator.


Nu er det gået helt galt. Foto: © Allan Thoft.

Og mens samtalen udvikler sig mere og mere i personlig retning fra begge sider, afdækkes skumle hensigter, hemmelige drømme, problemer både på hjemmefronterne og i afdelingen, bliver der fyret en lang række rammende sandheder
af mod hierakiet på arbejdspladsen.

Som Ludvig Holberg på scenen afslørede ridserne i borgerskabets omgangsformer og fine politur, udvikler dette moderne drama sig til et grotesk ordspil med mindelser om det, vi alle sikkert har været med til.

Og vi får lejlighed til at grine både af det, der foregår på scenen, og det, der dagligt foregår i enhver moderne virksomhed, med møder, powerpoint-præsentationer og efteruddannelseskurser med mange buzzwords.

Forestillingen er stramt styret med en scenografi, der rummer både det sterile kontormiljø og livet uden for kontorets vægge.

Vi ser, hvorledes personerne bevæger sig rundt i flere verdener med dialoger, monologer, sange, og med et kropssprog og en forbløffende stærk minmik, der i det lille teaterrum kommer helt tæt på os.

De to skuespillere og den tavse musiker gør det fantastisk.

Kathrine Høj Andersen sprudler med hver en fiber af sin krop, mens Solvej Kyung-Sook Christiansen mestrer spektret fra den kliniske mellemleder til den nedbrudte kvinde, der må forlade scenen på ubestemt tid, ramt af stress.

"- Så gå nu hjem og tag den tid, der er brug for. Pas haven. Så får vi Plan "X-appen", lyder opfordringen. Men den den hjælper naturligvis ikke Iben.

Det er en forestilling om store følelser, som ikke kan skjules, om balancen mellem arbejdsliv og privatliv, og om det overhovedet er muligt at adskille tingene.

Stykket er fortællingen om, at MUS ikke altid lykkes, når man åbner for posen og maskerne falder.

Man hænger jo ikke sig selv på knagen i garderoben, når man går på arbejde. Og måske skal vi gøre noget mere radikalt i forhold til den måde, vores arbejdsliv er skruet sammen på, så der også bliver plads til et liv udenfor murerne, uden dårlig samvittighed.

Uanset om man har været på den ene eller den anden side af bordet til MUS-samtalen, om man nøjes med at slippe det allermest nødvendige ud eller plaprer løs om alt, der ligger én på hjerte – så er denne forestilling noget for dig med sit troldspejl, der udstiller især svaghederne, når det handler om ledelse, ansvar og samarbejde.

Det er hylende morsomt!

Peter Wendelboe,
29. april 2023


------------------
William Lippert: "Medarbejderudviklingssangen"

Musikalsk kammerspil

Aalborg Teater, Mindste Scene

Instruktion: Anastasia Holst Nørgaard

Medvirkende: Solvej Kyung-Sook Christiansen, Kathrine Høj Andersen og Lasse Bernt Sandkamm

Spiller indtil 20. maj
 

Læs Mere
Dame Edna er død
Lagt på nettet 22/4 2023 kl. 13:10 #1682196623

Den australske entertainer Barry Humphries, bedst kendt for sin tegneseriefigur Dame Edna Everage, er død 89 år gammel.

Stjernen havde været på hospitalet i Sydney efter at have lidt komplikationer efter en hofteoperation i marts. Han havde et fald i februar.

Humphries` mest berømte kreation blev et hit i Storbritannien i 1970erne og landede sit eget tv-chatshow, Dame Edna Everage Experience, i slutningen af ​​1980erne.

Hans andre personligheder omfattede den liderlige fulde Sir Les Patterson.

I en erklæring huskede hans familie ham som "fuldstændig sig selv indtil det sidste, der aldrig mistede sit strålende sind, hans unikke vid og generøsitet".

De sagde, at Humphries` fans var "dyrebare for ham", og sagde, at hans karakterer, "som bragte latter til millioner, vil leve videre".

Den australske premierminister Anthony Albanese hyldede kort efter nyheden om Humphries`s død.

"En stor humor, satiriker, forfatter og en absolut enestående, han var både begavet og en gave," sagde hr. Albanese.
 

Læs Mere
Årets sommerrevyer
Lagt på nettet 20/4 2023 kl. 17:43 #1679503407

Vi har forsøgt at lave en oversigt over sommerervyerne i Danmark 2023.

 

Læs Mere
Tivoli Revyen med Lisbeth Dahl og de andre fra Bakken
Lagt på nettet 22/3 2023 kl. 18:22 #1679505739

Holdet. Foto: © Peter Wendelboe.

Med Lisbet Dahl i spidsen og James Price som kapelmester vender Tivolirevyen nu tilbage med et brag af et show i Tivoli i sommeren 2023, hvor du godt kan tage dine veltrænede lattermuskler med.
Fra 1. juni - 16. juli

Tivolirevyen har det hele og byder på skarp satire, højt humør og imponerende parodier kombineret med skuespil, sange og politiske viser. Det bliver festligt og fornøjeligt i et show, der både består af stolte traditioner og fornyelse.

Glæd dig til at opleve Lisbet Dahl og James Price sammen med de erfarne revyskuespillere Andreas Bo og Carsten Svendsen samt revydebutanterne Linda P. og dansk teaters nye unge stjerne, Nicolai Jørgensen, når de sammen indtager Glassalen fra den 1. juni 2023.

Velkommen til revy, som du kender og elsker den.

 

Læs Mere
Torben Træsko er udnævnt til Ridder af Dannebrog
Lagt på nettet 22/3 2023 kl. 18:08 #1679504926

Det bliver spændende at se hvad Cirkusrevyen på Dyrehavsbakken kan stille op i år, da de mangler både Ulf Pilgaard og Lisbeth Dahl.

Men marts måneds nyhed er, at direktør Torben Træsko blev udnævnt til Ridder af Dannebrog den 6. marts. (Tryk på "Læs Mere" længere nede på siden for at høre mere om ridderkorset.)

Cirkusrevyen byder i 2023 på et hold med både erfaring fra det historiske, grønne telt samt to nye ansigter. Bodil Jørgensen og Mads Knarreborg får debut i Cirkusrevyen, når, når de sammen med Niels Olsen, Niels Ellegaard og Merete Mærkedahl går på scenen fra den 8. maj 2023.

"Vi har sammensat et hold, der repræsenterer tradition og fornyelse i Cirkusrevyen. Der er skuespillere, der gennem de sidste mange år har stået på scenen i teltet, som vi har krydret med helt nye kræfter i Cirkusrevy-sammenhæng. Sammen med vores nye instruktør og kapelmester er Cirkusrevyen 2023 i trygge hænder, og jeg glæder mig meget til at se, hvad holdet byder på," siger Cirkusrevyens direktør Torben "Træsko" Pedersen.

Niels Olsens hustru,Joy-Maria Frederiksen, bliver ny instruktør for Cirkusrevyen i 2023. Allerede sidste år fik Joy en prøve på, hvordan instruktørrollen er, da hun hjalp til efter Lisbet Dahls sygemelding kort før premieren. Joy-Maria Frederiksen har blandt andet instrueret revyerne i Tivoli og Odense, og i 1980erne stod Joy selv på scenen i teltet som danser.

"Jeg glæder mig til at overtage stafetten og videreføre de stolte traditioner i Cirkusrevyen. Det er en stor opgave at overtage efter Lisbet Dahl, der har været med til at forme revyen til det, den er i dag. Jeg ser frem til at sætte mit præg på den fantastiske og vigtige kulturinstitution, som Cirkusrevyen er, og jeg kan næsten ikke vente med at komme i gang," siger Joy-Maria Frederiksen.

Cirkusrevyen 2023 har premiere torsdag den 11. maj 2023 og spiller frem til den 27. august 2023.

Torben "Træsko" Pedersen udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen

Det var en stolt og meget rørt direktør for Cirkusrevyen, som søndag eftermiddag blev dekoreret med en af landets fornemmeste anerkendelser, Dannebrogsordenen.

Udnævnelsen skete i forbindelse med Revy Danmarks årlige generalforsamling i København, hvor kollegerne i den grad tog fusen på den intetanende Torben Pedersen.

Hyldesten startede med en fællessang skrevet af Leif Maibom, der er tidligere direktør for Sønderborg Sommerrevy. Sangen var en omskrevet udgave af "Jeg har aldrig fået noget" fra Cirkusrevyen 1953, og i Leif Maiboms udgave andre revydirektørers priser fremhævet, mens Torben "aldrig har fået noget." Herefter kunne formanden for Revy Danmark, Lars Arvad, på vegne af Hendes Majestæt Dronningen overrække Torben Pedersen Ridderkorset til stor jubel for landets revydirektører, der fortsatte med fællessang på "Klampenborgvisen", der er en fast tradition i Cirkusrevyen ved store begivenheder.
 

Læs Mere
Sønderborg Sommerrevy
Lagt på nettet 22/3 2023 kl. 17:59 #1679504387

Sønderborg Sommer Revys Show
Hold 2023 består af

JESPER LUNDGAARD
Vi plejer at kalde ham, “Revyens svar på Dario Campeotte”.

Han har så meget glimt i øjet og kan smelte pigehjerter i alle aldre. Og så er han sådan en grinebider.

De sidste to år har han væltet revyhuset i Sønderborg. Han er nemlig helt vildt sjov. I øvrigt synger han super fedt. Han synger jo både Sinatra og Elvis, når han ikke spiller revy.


METTE MARCKMANN
Hurraaaa… Sønderborg Sommer Revy Show, nu med sønderjyde!

Mette er fra sit år 2 vokset op i Høruphav, og hun er fast gæst til Ringriderfesten! For: én gang sønderjyde, altid sønderjyde. Hun kan være sjov på sønderjysk, også for dem, der ikke forstår sønderjysk. Mette har spillet masser af revy. Sidst i Odense Sommerrevy.

Hun er en fremragende fortolker af sangerinden Trilles sange. Og så er hun så god at grine sammen med.

KARSTEN JANSFORT
Ham her, er hele revy-Danmark enige om, er en af vores allerbedste revyskuespillere! Og der var voldsom slåskamp om at få ham i 2023. Men selvfølge: Sønderborg vandt!

Han kan det hele … sjov, skæg, farlig, velsyngende, satirisk, samt verdens bedste kollega.
Det er et kvalitetsstempel at have ham med på holdet … Så er han fantastisk til at bygge terrasser … så er der nogen der mangler – en ny terrasse?

TEIT SAMSØ
Første gang revyen fik øje på ham, var han iført et kamelkostume… Det var i musicalen Aladdin på Fredericia Musical Teater. Og allerede der vidste vi, at han en dag kom til at spille revy her i Sønderborg. Sangen fejler ikke noget. Han spillede hovedrollen i musicalen Seebach og turnerer idag med sit eget orkester “Under Stjernerne”.

Vi vil æde vores gamle hatte og I må kalde os Mads og påstå at vi er sorthåret, hvis ikke han bliver Danmarks nye revystjerne …

THOMAS PAKULA
Thomas er Danmarks bedste revykomponist, arrangør og kapelmester, basta!! Og det er ikke bare noget, vi synes. Det synes hele revy-Danmark. For hans musik lyder ikke bare som en gammel revyvise fra 40’erne. Han er en funky fætter. Han er ikke den højeste, men hvad betyder det, når det han laver, bare når nye højder. Og der er heller intet, der vokser ham over hovedet… det skulle da lige være hans søn.

JEANNE BOEL
Fru Boel er med igen i år!

 

Læs Mere
Odense Sommerrevy
Lagt på nettet 22/3 2023 kl. 17:45 #1679503555

"- Det er en meget stor fornøjelse at byde velkommen til Odense Sommerrevys syvende sæson," siger revyens direktør, Lars Arvad.

" -At vi er blevet en solid tradition for mange gæster, viser det store forsalg af billetter til sæson 2023. Vi anstrenger os hvert år for at levere den bedste revy nogensinde og den kommende sæson er ingen undtagelse. Det er både angstprovokerende og en kæmpe drivkraft, som vi alle i Odense Sommerrevy står på mål for.

På scenen i sæson 2023 har vi imidlertid seks erfarne revyskuespillere, som sammen og hver for sig kan revykunsten. Det vil sige bygge op, skabe historie og levere en pointe på bare 3 minutter. Det giver netop plads til, at vi kan udfordre os selv og dermed sætte nye højder for revy. Den kommende sæson bliver derfor en særdeles stærk revy.

Så når bøgen springer ud på Engen i Odense til foråret, glæder jeg mig til igen at byde indenfor til revy i teltet."

Lars Arvad, Revydirektør

 

Læs Mere